Ugrás a tartalomra

Mentősök segítették világra az ikreket

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. augusztus 12. szerda 14:52
Kedden délután otthonában adott életet ikreinek egy borsodi asszony. A szüléshez mentőhelikopter is érkezett, amire végül nem volt szükség.

Az Országos Mentőszolgálat szakemberei több mint 500 gyermeket segítenek világra évente, de az ikerszülés igazi “fehér hollónak” számít a szakmában. Az életmentők ugyan gyakran szimulálnak ilyen helyzeteket, de most élesben is kiválóra vizsgáztak a borsodi bajtársak.

Tegnap délután ugyanis egy segélykérés érkezett a Miskolci Mentésirányításra, mely szerint egy 35 hetes, ikrekkel várandós kismamánál 1 perces fájások jelentkeztek. Rutinos mentésirányító azonnal több egységet is riasztott, miközben tanácsokkal látta el a vajúdó asszonyt és környezetét. Az esetkocsi, a gyermekorvosi kocsi és a kiemelt mentőegység percek alatt helyszínre ért, őket pedig a landoló mentőhelikopter követte.

A hetedik szüléséhez készülő édesanyának éppen akkor folyt el a magzatvize amikor a mentősök beléptek az ajtón, így úgy döntöttek, a lakásban fogják levezetni a szülést. Pillanatok alatt átalakították a hálószobát, ahol perceken belül teljes biztonságban segíthették világra mindkét egészséges újszülöttet.

A magas színvonalú ellátása után, a mentők végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az újszülötteket és az édesanyát. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!