Ugrás a tartalomra

Meseillusztrációs kiállítás nyílt az Ifjúsági Házban

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. október 08. csütörtök 09:19
Csaknem száz alkotás bizonyítja: a gyerekek még mindig nagyon szeretik a meséket.
Fotó: Végh Csaba

A Miskolci Kulturális Központ (MKK) felhívására, amelyre Benedek Elek és Pósa Lajos meséiből készült alkotásokat vártak, összesen 9 iskolából 45 pályázó 90 alkotása érkezett be. A tárlatot október 14-éig tekinthetik meg az érdeklődők az Ifjúsági Ház előterében, a későbbiekben pedig online az MKK internetes felületein.

Mindkét írónak nagy szerepe van a magyar gyermekirodalomban. Pósa Lajos idén 170 éve született. Munkássága „Az én újságom” címmel, az 1889-1940-es évekig megjelenő gyermekfolyóirat elindításában kapcsolódott össze Benedek Elekkel. A méltatlanul feledésbe merült író meséi a mai generációk számára kevésbé ismertek. Ezért is érezték fontosnak, hogy megismertessék és megszerettessék ezeket a gyermekirodalmi alkotásokat is az általános iskolás korosztállyal.


A kiállításmegnyitóval egyidőben eredményt hirdettek „A nagy mesemondó és a mesekirály” címmel meghirdetett mesemondó verseny kapcsán és a kiállított rajzok készítői között is. A meseillusztrációk mellett a tárlaton olyan dokumentumokból készült tablók is láthatóak, amelyek bemutatják Pósa Lajos munkásságának egy részét, különös tekintettel a Benedek Elekkel közösen szerkesztett első magyar irodalmi értékű gyermekfolyóiratra.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!