Ugrás a tartalomra

MiNap-indító (2023.01.04.): Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 04. szerda 08:09
A köd feloszlott és a felhőzet is zsugorodik, így ma végre újból van esély, hogy pár órára megpillantsuk a napot, a hőmérséklet pedig továbbra is enyhe lesz. Reggeli pakkunkban érkeznek a levegő minőségével kapcsolatos hírek, az útinform és az is, mit ígérnek mára a csillagok.

Fotó: MiNap-archív/Horváth Csongor

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) közlése szerint a köd, valamint a rétegfelhőzet zsugorodását követően napközben egyre többfelé süthet ki legalább rövid időre a nap. Késő délutántól északnyugatról melegfronthoz kapcsolódó felhőzet húzódik fölénk, amiből az északi megyékben helyenként előfordulhat kisebb eső. Emellett a köddel, rétegfelhőzettel borított tájakon szitálás nem kizárt. Az északnyugati szél a nap során egyre többfelé délnyugatira, délire fordul, és az esti órákban már nagyobb területen kísérik élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7 és 12 fok között alakul, de a tartósan borult tájakon néhány fokkal hidegebb, a Dunántúlon néhol melegebb is lehet. Késő estére 3 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Levegőminőség

Sokat javult szerdára a levegő minősége a pmmonitoring.hu szerint. Miskolc nagyobb részén megfelelőnek minősíti a portál a levegőt a városban kihelyezett mérőegységek adatai alapján. Ettől rosszabbnak csak a Martinkertvárosban, az Avasalján és az Észak-Kiliánban értékelte a levegőt, jobbnak pedig – szokás szerint – a Bükkben, például Hámorban, Lillafüreden vagy Ómassán és Bükkszentlászlón.

Útinform

Érkeznek a Városgazda Miskolcra vonatkozó közlekedési információi is.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Baráthegyalja u. 31., 146.
Balassi B. u. 14.
Bartók u. 41.
Bellervölgy u. 12.
Beregi u. 3.
Berekkert u. 118.
Előhegy u. 18., 22.
Erenyő u. 134.
Ernye bán u. 25.
Fenyő u. 38.
Görögszőlő u. 34.
Gyár u. 59.
Kázmér u. 2.
Mikes Kelemen u. 4.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pillangó u. 12.
Soltész N. K. u. 28.
Templom tér 5.
Templom u. 51.
Toronyalja u. 9.
Ungvári u. 10.
Vasöntő u. 5.

Útlezárás:
A Petőfi és a Rácz György utca találkozásánál lévő forgalmi csomópontot lezárták. A Petőfi utcában közlekedésre biztosított egy forgalmi sáv iránya megfordul, a belváros felől Diósgyőr irányába közlekedők a Dayka-hídon keresztül érhetik el a Hunyadi utcát. A Diósgyőrből a belváros felé közlekedők terelése a Nagyváthy utcánál megkezdődik a Szent István és a Meggyesalja utcák irányába. Kerülni kell! Fontos változás még, hogy a Geró és a Petőfi utcába behajtók a Malomszög utca, Teleki Blanka, Reményi Ede, és Dayka utcák felé tudnak kerülni.

A változással a buszközlekedés visszaáll az eredeti állapotra.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt és a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál sárgán villognak a környéken zajló munkálatok miatt.

Horoszkóp

Kos
Gyorsan szeretnél a végére járni valaminek, nem akarsz túl nagy ügyet csinálni a problémából. Lehet azonban, hogy a háttérben komolyabb gondok húzódnak meg, így talán mégis érdemes időt szánni a megértésükre.

Bika
Motiválnod kell magadat, ha valóban szeretnéd betartani az új évi fogadalmaidat. Hogy ne csak üres ígéretek legyenek, képesnek kell lenned leküzdeni az első gyengeségeket, és nem meghátrálni most.

Ikrek
Mikor már azt hiszed, hogy minden rendben, és minden kötelességednek eleget tettél, még kiderülhet, hogy várnak rád meglepetések. Ne halogasd tovább a dolgot, járj ezeknek is a végére.

Rák
Megkönnyebbülsz, amikor végre sor kerül egy beszélgetésre, amit te is régóta vártál. Kiderülhet, hogy nagyon hasonlóan láttok bizonyos dolgokat valakivel, és ez segíti majd a közös munkátokat.

Oroszlán
Nehezen indul neked az év, úgy érzed, ugyanazt a mókuskereket taposod, és nem találod a motivációt. Pedig egy érdekes kihívás éppen rád vár, csak észre kell venned a lehetőségeidet.

Szűz
Lassan összeáll a kép, és megérted a körülötted történő dolgokat. Nem gondoltad, hogy ennyit kell dolgoznod valamin, hogy ezt az eredményt kapsz, mégis örülsz, hogy legalább idáig eljutottatok.

Mérleg
Jó híreket kapsz, és nagy lendülettel veted bele magadat a munkába. Az már most látszik, hogy adódnak majd nehézségek, de a mai napon még csak a sikereket élvezed, és örülsz az eredményeidnek.

Skorpió
Alaposan eltervezel valamit, de kiderülhet, hogy nem minden az elképzeléseid szerint alakult. Még nincs késő átgondolni a dolgokat, és új tervek kovácsolni, ami jobban illik a helyzethez.

Nyilas
Meglep valakinek a reakciója, nem ilyen viselkedést vártál tőle. A döbbenet helyett azonban mindenkinek jobb lesz, ha megpróbálod megérteni, hogy miért cselekedett így, mi motiválhatta.

Bak
Már megint rád vár, hogy megoldj egy helyzetet, és nem vagy biztos abban, hogy erre készen is állsz. Kezdesz kifogyni az ötletekből, és most már neked is kéne egy kis pihenő. Lehet, hogy jobb, ha most ezt valaki másra bízod.

Vízöntő
A kezdeti lelkesedés még nagy volt, de most úgy érzed, hogy amikor a tényleges munkára kerül a sor, te vagy az egyetlen, aki hadra fogható. Ne hagyd, hogy mások visszahúzzanak, te csak tedd a dolgod.

Halak
Nem kell mindent egyetlen nap alatt elintézned, nincs azzal semmi baj, ha hagysz magadnak egy kis időt a tervezésre. Ahelyett, hogy a kimerültségig hajszolod magadat, oszd be okosan az idődet.

Forrás: bien.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!