Ugrás a tartalomra

MiNap-indító (2023.01.12.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 12. csütörtök 07:38
Felhős ég, szürke idő, kora tavaszi hőmérséklet - távirati stílusban körülbelül így lehet megfogalmazni a mai időjárást. Itt a reggeli pakk, melyből szokás szerint a miskolci utakról, a levegőminőségről is hozunk híreket, és az is kiderül, mit ígérnek önnek mára a csillagok.
Fotó: MiNap-archív/Juhász Ákos

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint csütörtökön eleinte jórészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, és kora délutánig gyengülő intenzitással egyre inkább a középső megyékben eshet az eső. Napközben az éjjel kialakult keleti ködfoltok feloszlása után egyre nagyobb területen csökken átmenetileg a felhőzet, és süt ki a nap, majd késő délutántól, estétől nyugat felől újra növekszik, vastagszik a felhőzet. Estétől az északi határ közelében ismét lehet gyenge eső. A változó irányú szél nagyrészt mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4 és 10 fok között valószínű, a tartósan felhős tájakon várható hűvösebb idő. Késő estére 0 és +6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Levegőminőség

A keleti és északi városrészekben többnyire szennyezett a levegő, a Bükk felé haladva folyamatosan tisztul, Diósgyőrben vagy a tatárdombon már jó, Perecesen, Felső-Hámorban, Szentléleken és Bükkszentlászlón pedig kiváló a levegőminőség - mutatják a pmmonitoring.hu adatai.

Útinform

A Városgazda közlekedési információi a csütörtök reggeli órákban:

Félpályás terelésre lehet számítani:
Baráthegyalja u. 31., 146.
Balassi B. u. 14.
Bellervölgy u. 12.
Berekkert u. 118.
Csabavezér u. 77.
Csehov u. 2-4.
Csokonai u. 48
Előhegy u. 18., 22.
Ernye bán u. 25.
Fenyő u. 38.
Görögszőlő u. 34.
Görömbölyi u. 48.
Gyár u. 59.
Irinyi J. u. 21.
Mikes Kelemen u. 4.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pillangó u. 12.
Soltész N. K. u. 28.
Templom tér 5.
Toronyalja u. 9.
Tópart u. 18.
Ungvári u. 10.
Vasöntő u. 5.

Útlezárásra pedig itt kell készülni:
A Petőfi és a Rácz György utca találkozásánál lévő forgalmi csomópontot lezárták. A Petőfi utcában közlekedésre biztosított egy forgalmi sáv iránya megfordul, a belváros felől Diósgyőr irányába közlekedők a Dayka-hídon keresztül érhetik el a Hunyadi utcát. A Diósgyőrből a belváros felé közlekedők terelése a Nagyváthy utcánál megkezdődik a Szent István és a Meggyesalja utcák irányába. Kerülni kell! Fontos változás még, hogy a Geró és a Petőfi utcába behajtók a Malomszög utca, Teleki Blanka, Reményi Ede, és Dayka utcák felé tudnak kerülni.

Horoszkóp

Kos
Ne halogasd a kötelességeidet, akkor sem, ha nem sok kedved van hozzájuk. Az eredményt te is szívesen várod, ezért érdemes tenned is érte, hiszen amíg a nehezén nem vagy túl, addig a jutalom sem érkezik.
Bika
Azt remélted, hogy jobban fogsz haladni valamivel, de most úgy tűnik, hogy kicsit át kell alakítanod a terveidet. Még semmi sincs kőbe vésve, és még a környezeted is rugalmas, ezért most van itt erre az idő.
Ikrek
Úgy érzed, rád marad a dolgok neheze, és társaságod csak akkor lesz, amikor már a jutalmat kell bezsebelni. Lehet, hogy kicsit túl érzékeny vagy ma, de ha úgy látod, jogos a bosszúságod, akkor tedd szóvá a sérelmeket.
Rák
Fölösleges rosszul érezned magadat azért, mert valami olyasmit kérsz, ami egyébként is jár neked. Vedd el, ami a tiéd, de ne többet, és akkor senkinek sem lehet egy rossz szava sem rád.
Oroszlán
Nem kell bizonyítanod senkinek semmit, így fölösleges a nehezebb utat választanod, ha a könnyebben is haladhatsz. Inkább tartalékold az energiáidat a valódi kihívásokra, mert azokból is lesz ma még.
Szűz
Olyan kihívásokkal találod szemben magadat, amelyek kicsit megijesztenek, és emiatt nehezen veszed rá magadat, hogy hozzájuk láss. Pedig csak az első lépéseket nehéz megtenni, utána már alakulnak a dolgok.
Mérleg
Ne vesztegess időt, amikor egy különleges lehetőség megvalósításáról van szó. Csak rád vár a feladat, hogy elvégezd a dolgot, különben elúszik az alkalom, és később bánni fogod, hogy nem éltél vele.
Skorpió
Ha szükséged van most egy kis pihenőre, akkor add meg magadnak. Ha később is meghozhatsz egy fontos döntést, akkor nyugodtan emészd még egy kicsit, és ne sürgesd a dolgot, mert nem jó most indulatból dönteni.
Nyilas
Szeretnél egyszerűen túlesni valamin, de akárhogy is sürgeted a dolgot, most nem rajtad múlik, hogy hogyan alakulnak az események. Legyél türelmes, eljön majd a te időd is, addig ezt a helyzetet kell megoldanod.
Bak
Valakinek szüksége van arra, hogy most őszintén beszélj vele, még akkor is, ha ez nem mindig tűnik egyszerű dolognak. Legyél bátor, és mondd ki, amit gondolt, mert most csak ez viheti előbbre a helyzetet.
Vízöntő
Kicsit döcögősen alakulnak most a dolgok, de csak meg kell találnod a saját ritmusodat, és akkor nem lehet különösebb baj. Tarts ki, és bízz magadban, ha elbizonytalanodsz, az csak ront a helyzeten.
Halak
Úgy állnak ma a csillagok, hogy az kedvez a romantikának, és úgy tűnik, ezt te alaposan ki is használod.

Forrás: Bien.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!