Ugrás a tartalomra

MiNap-indító (2023.04.02.) - időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. április 02. vasárnap 08:01
Gomolyfelhős, borult idővel köszönt be a hét utolsó napja, ez azonban ne riasszon el senkit attól, hogy szabadtéri programot válasszon magának, a belvárosban például már vár mindenkit a régiségvásár. Érkezik a MiNap-indító, a minap.hu reggeli pakkja. 
Tömeg a februári régiségvásáron. Ennél ma lényegesen enyhébb idő várható. Fotó: MiNap-archív/Mocsári László

Időjárás

Általában többórás napsütés várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett, de az ország egyes részein zártabb maradhat a felhőzet. A Dunántúl északnyugati részein, a Duna mentén és a Dunától keletre többfelé kell záporra, zivatarra számítani, másutt kevesebb helyen lehet csapadék. Az északias szél sokfelé élénk, a Dunántúlon, északkeleten és zivatarok körül erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13 és 17 fok között valószínű. Késő estére 5 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet - írja honlaphján az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Levegőminőség

Még szombathoz képest is javult a helyzet (pedig akkor sem volt rossz), vasárnap reggel valóban városszerte kiváló a levegő minősége - írja a pmmonitoring.hu

Útinform

A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányuló célforgalom behajtása engedélyezett. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István utca irányába - írja közösségi oldalán a Városgazda.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin János utca - Erzsébet tér nagy parkolónál, illetve a Meggyesalja u. – Rácz György utca kereszteződésében sárgán villognak.

A jelzőlámpák a Bajcsy Zs. u. – Ady híd kereszteződésben nem működtek! (7:00)

Félpályás terelésre lehet számítani:
Árvácska u. 29.
Balassi Bálint u. 10.
Cseresznyés u. 6.
Előhegy u. 14-16.
Előhegy u. 94.
Erzsébet Sétány 53.
Huszár u. 37.
Kassai u. 14.
Kolozsvári u. 20.
Melinda u. 10.
Mikes Kelemen u. 4.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pillangó u. 12.
Selyemrét u. 2.
Szarkahegy u. 16.
Szentpéteri kapu 95 sz. fölött a Katowice utcában
Szentgyörgy u. 47.
Vasöntő u. 5.

Horoszkóp

Kos
Úgy érzed, túl sok mindent viszel egyedül a hátadon, és szeretnéd, ha valaki átvenne a terhekből, de a környezeted mintha csak még jobban megbonyolítaná a dolgokat. Nehéz most eldönteni, ki az, akiben megbízhatsz.
Bika
Mindig érdemes menekülőutat hagyni, bármennyire bízol is valakiben, mert lehet, hogy a tökéletes idillt éppen az rontja majd el, hogy sarokba szorítva érezheted magadat. Ne teremts fölösleges feszültséget magadnak.
Ikrek
Nagyon oda kell most figyelned arra, hogy hogyan osztod be az idődet, de legyél óvatos, mert amikor egyszerre két dolgot akarsz csinálni, könnyen lehet, hogy egyik sem úgy sikerül, mint ahogy azt szeretted volna.
Rák
Hiába próbálsz megmenteni egy helyzetet, úgy tűnik, semmi sem működik már úgy, mint korábban. Ha ezek az utak már nem járhatóak, más megoldásokat kell keresned, hogy elérd, amit szeretnél.
Oroszlán
Tudod, hogy a siker érdekében együtt kell dolgoznod valakivel, de azt is érzed, hogy ez nem lesz egyszerű. A feszültséget csak akkor simíthatjátok el, ha mindketten hajlandóak vagytok engedni a saját büszkeségetekből.
Szűz
Tölts ma egy kis időt a szeretteid körében, és ne próbálj mindig mindent megjavítani. Vannak dolgok, amiket éppen a tökéletlenségük tesz széppé, ezt is meg kell tanulnod értékelni.
Mérleg
Tudod, mire van szükséged, és azt is, hogy amire vágysz, az nem az, ami jót fog tenni neked. Dönts bölcsen, és hosszú távon jobban érezheted magadat a saját bőrödben, mint ha a pillanatnyi szeszélyt követnéd.
Skorpió
Úgy érzed, több tiszteletet várhatsz el valakitől, aki nem adja meg neked azt, ami jár. Sajnos az nem megoldás, ha ezt elmondod neki, mert ez olyasmi, amire mindenkinek magától kell ráébrednie. Van, akinek sohasem sikerül.
Nyilas
Valaki nemet mond neked valamire, amiről később kiderül, hogy nyugodtan segíthetett volna is. A kifogás lelepleződése azonban neked kellemetlenebb, mint neki - vannak, akiknek semmi nem ébreszti fel a lelkiismeretetét.
Bak
Kellemetlen meglepetések kerülhetnek a felszínre, amelyekkel pedig most nagyon nem szeretnél számolni. Még sincs más hátra, minthogy szembe nézz a szekrénybe rejtett csontvázzal.
Vízöntő
Szeretnél ma végre pihenni és kikapcsolódni egy kicsit, de nem biztos, hogy minden úgy alakul, mint ahogyan elképzelted. Mielőtt túlságosan elkeseredsz, vedd észre, hogy pozitív oldala is van mindennek.
Halak
Hagyj magadnak időt a pihenésre és a feltöltődésre, mert különben csak erőltetni fogod azt, amit egyébként örömmel tennél. Ha kipihented magadat, sokkal nagyobb lelkesedéssel fogsz a feladatokhoz.

Forrás: bien.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!