Ugrás a tartalomra

MiNap-indító (2023.05.20.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 20. szombat 08:42
Kellemes, nyárias idővel kezdődik a hétvége, bátran tervezzenek szabadtéri programot.
Fotó: Horváth Csongor

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint, szombaton általában sok napsütésben lesz részünk a kevés gomoly- és fátyolfelhő mellett. Néhol záporeső, esetleg egy-egy zivatar nem zárható ki. Az északkeleti, keleti szelet már nagyobb területen kísérhetik élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 24 és 28 fok között várható. Késő estére 14 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet.

Levegőminőség

Továbbra is városszerte kiváló a levegő minősége - írja a pmmonitoring.hu.

Útinform

A Városgazda közlekedési információi:
Útlezárás:
A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.
Április 25-től, két héten át félpályás forgalomkorlátozásra kell számítaniuk a belváros irányába közlekedő autósoknak a Szabadhágharc utcában. A forgalomkorlátozás - elsősorban a reggeli csúcsidőszakban - torlódást okozhat a belváros irányába, aki teheti, kerülőútként használja az Ifjúság útját.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében sárgán villognak.
Félpályás terelésre lehet számítani:
Balaton u. 27
Baráthegyalja u. 110; 148
Benedekalja u. 1-3  
Bertalan u. 11
Budai N. A. u. 1
Csehov u. 2
Cserép u. 14
Dráva u. 16
Erzsébet Királyné u. 54
Franklin u. - Alkotmány u. kereszteződés
Igazság u. 2
Gózon L.- Muhi u. kereszteződés
Kabar u. 5
Kabók L. u. 20
Kárpáti u 31.
Kázmér u. eleje
Kis-Hunyad u. 52
Koppány u. 2
Kondor B. u. 3-5
Latorca 10
Lányi E. u 6
Lányi – Kacsóh sarok
Lilla u. 3
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Maros u. 34
Mikes Kelemen u. 4
Móricz Zs. u. 34
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Róna u. 1-3  
Selyemrét u. 2
Szarkahegy u. 5
Szentpáli u. 11. sz
Szövő u. – Csillag u. kereszteződés
Tábortűz u. 5
Tóth Pál u. 5
Vadas J. u. 17
Vasöntő u. 5
Zsigmondy -Vágóhíd u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos
Úgy érzed, eddig egymagad próbáltál szembeszállni valamivel, és már éppen kezdtél belefáradni a harcba, de ma találhatsz olyanokat, akik osztják a szenvedélyed, és ez neked is visszaadhatja a munkába vetett hitedet.
Bika
Régóta szeretnél összehozni egy találkozót, amiről úgy gondolod, meghatározó lehet, de eddig valami mindig közbejött. Most azonban véletlenül is sor kerülhet a nagy találkozásra, mert a sors egyfelé tereli az utatokat.
Ikrek
Ha tudod valamiről, hogy nem jó neked, eddig mégsem sikerült lemondanod róla, akkor ma érdemes újból megpróbálkoznod vele, mert a csillagok most extra adag akaraterőt biztosítanak. Ma akár önmagadat is legyőzheted.
Rák
Szeretnél már kicsit lazítani végre, de ehhez előbb az kell, hogy pontot tegyél egy ügy végére. Bármennyire kellemetlen is a dolog, ne halogasd tovább, hogy végre megszabadulhass a tehertől.
Oroszlán
Valaki biztató híreket hoz, de te egyelőre óvatos vagy a dologgal kapcsolatban, és nem akarsz semmit sem elkiabálni, ahogy olyasmibe sem akarod beleélni magadat, ami aztán köddé válhat. Óvatosan azonban már reménykedhetsz.
Szűz
Meglepő híres érkeznek egy családtagodtól, olyasmi, amit egyáltalán nem vártál, mégis nagy örömmel töltenek el. Tudod, hogy ez az új helyzet sok változást fog hozni, de izgatottan nézel ezek elébe.
Mérleg
Ha egyszer egy üzlet beindult, már nincsen megállás, és most neked kedvez a szerencse. Egyik lehetőség a másikat követi, és te mindig a megfelelő fordulót választod, így a mai napon több legyet is üthetsz egy csapásra.
Skorpió
Jó a viszonyod valakivel, akitől azonban még így is tartasz egy kicsit, mert tudod, hatalom van a kezében. Azonban sokkal jobbak a szándékai, mint azt gondolnád róla, így nem érdemes amiatt idegeskedned.
Nyilas
Nem mindenki az, akinek elsőre látszik, ezért jobban teszed, ha még egyszer átgondolod a dolgokat, mielőtt túl gyorsan mondanál igent egy jónak tűnő ajánlatra. Érdemes lehet másokat is bevonnod a tervezgetésbe.
Bak
Sikerül túllépned egy félelmeden, és ez kifizetődőnek bizonyul, mert a gyors siker azt mutatja, hogy más babér is teremhet még neked ezen a terepen. Keresd a további kihívásokat, és a további siker is megtalál.
Vízöntő
Bízol magadban, és hiszel benne, hogy gyorsabban a dolgok végére tudsz járni, mint mások. De ne feledd, hogy a sikerért neked is dolgoznod kell - ne hagyj mindent az utolsó pillanatra.
Halak
Egy lépés választ csak el a sikertől, amiért olyan sokat dolgoztál, de megrémiszt, hogy még nem tudod, mi lesz a következő lépés. Ne hagyd, hogy ez az aggodalom távol tartson attól a céltól, aminek az eléréséért nagyon sokat dolgoztál.

Forrás: bien.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!