Ugrás a tartalomra

MiNap-indító (2023.05.21.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 21. vasárnap 07:28
Kabátra, vagy pulóverre vasárnap sem lesz szükség, nyárias hőmérsékletek mellett maximum fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg időnként a napsütést.
Fotó: Mocsári László

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint vasárnap a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A szél jobbára mérsékelt marad. Zivatarok mentén átmeneti szélerősödés előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között valószínű, de néhol akár a 29 fokot is elérhetjük. Késő estére 14 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Levegőminőség

Továbbra is városszerte kiváló a levegő minősége - írja a pmmonitoring.hu.

Útinform

A Városgazda közlekedési információi:
Útlezárás:
A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.
Április 25-től, két héten át félpályás forgalomkorlátozásra kell számítaniuk a belváros irányába közlekedő autósoknak a Szabadhágharc utcában. A forgalomkorlátozás - elsősorban a reggeli csúcsidőszakban - torlódást okozhat a belváros irányába, aki teheti, kerülőútként használja az Ifjúság útját.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében sárgán villognak.
Félpályás terelésre lehet számítani:
Balaton u. 27
Baráthegyalja u. 110; 148
Benedekalja u. 1-3  
Bertalan u. 11
Budai N. A. u. 1
Csehov u. 2
Cserép u. 14
Dráva u. 16
Erzsébet Királyné u. 54
Franklin u. - Alkotmány u. kereszteződés
Igazság u. 2
Gózon L.- Muhi u. kereszteződés
Kabar u. 5
Kabók L. u. 20
Kárpáti u 31.
Kázmér u. eleje
Kis-Hunyad u. 52
Koppány u. 2
Kondor B. u. 3-5
Latorca 10
Lányi E. u 6
Lányi – Kacsóh sarok
Lilla u. 3
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Maros u. 34
Mikes Kelemen u. 4
Móricz Zs. u. 34
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Róna u. 1-3  
Selyemrét u. 2
Szarkahegy u. 5
Szentpáli u. 11. sz
Szövő u. – Csillag u. kereszteződés
Tábortűz u. 5
Tóth Pál u. 5
Vadas J. u. 17
Vasöntő u. 5
Zsigmondy -Vágóhíd u. kereszteződés

Horoszkóp
Kos
Van, amire egyszerűen nem lehet felkészülni, és még ha úgy is érzed, hogy mindenre gondoltál, akkor is érhetnek meglepetések. Ne ijedj meg tőlük túlságosan, inkább vedd észre a bennük rejlő lehetőséget.
Bika
Kihívást kerestél, és megtaláltad, de talán egy kicsit több is lehet a dolog mögött, mint amire eredetileg fel voltál készülve. Mégsem érdemes megfutamodni, hiszen olyan régóta vársz egy hasonló lehetőségre.
Ikrek
Valaki olyasmit mondhat neked, amit talán nem gondolt át egészen, és ezzel egy kicsit meg is bánthat. Nem kell a szőnyeg alá söpörnöd a problémát, de ne is rendezz jelenetet: higgadtan beszéljétek meg a dolgokat.
Rák
Olyan extra feladatokat vállaltál, amelyek elvégzése most különösen kellemetlen terhet jelent, de tudod, hogy minden kis sikerre szükséged van ahhoz, hogy a nagyobb tervedet elérd. Ne add fel a kemény munkát.
Oroszlán
A pihenő után nem egyszerű visszatérni a megszokott kerékvágásba, de segíthet, ha nem terheled rögtön túl magadat, és hagysz egy kis időt az átállásra. Próbáld megtalálni az egyensúlyt, mert ha nem vagy produktív, az szintén lehangoló lehet.
Szűz
Itt az ideje annak, hogy egy kicsit magadra figyelj, mert szükséged van arra, hogy feltöltsd az energiáidat. Vedd észre, mi az, ami igazán hiányzik neked, és ne késlekedj tenni érte.
Mérleg
A barátokkal töltött idő minden szinten feltölt, sokkal energikusabbnak és vidámabbnak érzed magadat. Ne feledd, hogy a végső boldogság forrását azonban végül nem másokban, hanem magadban kell megtalálnod.
Skorpió
Nincsenek ellenedre a váratlan fordulatok, most mégis kicsit megijeszt, amikor nem tudod, hogy mi lesz a következő lépés. Nyugodtabb lennél, ha tudnál előre tervezni, de most fel kell készülnöd a rögtönzésre is.
Nyilas
Minden attól függ, hogy a mai napon hogyan teljesítesz egy kihívás során. Nem is annyira az eredményed, mint a hozzáállásod lesz mérvadó, ezért mindenképpen őrizd meg a pozitív szemléletedet.
Bak
Készen állsz arra, hogy őszintén beszélj valakivel, pedig ez neked sem egyszerű. Cserébe azonban elvárod, hogy ő is ugyanilyen erőfeszítéseket tegyen a közös ügyetek előremozdítása érdekében.
Vízöntő
Mindig, mikor már azt gondolnád, hogy végre megkönnyebbülhetsz, történik valami, amiről kiderül, hogy ismét leköti a felszabaduló energiáidat. Nem tehetsz mást, mint hogy bízol abban, hogy hamarosan lesz egy kis időd a pihenésre is.
Halak
Keményen dolgozol, de úgy érzed, a munkádnak nincs látszatja. Ne türelmetlenkedj, az igazán nagy eredmények nem egyik napról a másikra érkeznek, hanem lassan nőnek, de ez nem jelenti azt, hogy ne fejlődnének csendben a háttérben.

Forrás: bien.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!