Ugrás a tartalomra

Minden a húsvétról szólt a Diósgyőri Népi Kézműves Alkotóházban

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. április 01. szombat 14:29
Kézműves vásárral és különféle kreatív foglalkozásokkal, mesterség bemutatókkal valamint népzenei műsorral várta az érdeklődőket a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület április 1-jén, szombaton. A programmal a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák X. Országos Hetéhez csatlakozott az intézmény. 
Húsvétváró kézműves programok a diósgyőri alkotóházban - Horváth Csongor képgalériája

Március 27. és április 2. között rendezik meg a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák X. Országos Hetét. A programsorozathoz, melyet „Kézművesség a mindennapjainkban” mottóval rendeznek meg, a helyi kézművesség és népművészet hagyományait bemutató programokkal csatlakozhattak az alkotóházak a határon innen és túlról. A jubileumi rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a kézművesség mindennapjainkban betöltött szerepére és arra, hogy a kézművesség kreativitásra, alkotómunkára ösztönöz és a természetes anyagok felhasználásával fenntartható környezetet teremt, emellett rá kívánja irányítani a figyelmet a Kárpát-medence-szerte működő műhelygalériákra, nyitott műhelyekre és kézműves alkotóházakra, amelyek a népművészet megőrzésének és továbbéltetésének letéteményesei.

A Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák X. Országos Hetéhez a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület is csatlakozott. A program keretében a Diósgyőri Népi Kézműves Alkotóházban április 1-jén, szombaton húsvétváró kézműves programokkal várták az érdeklődőket. A nap folyamán kézműves vásárt, mesterség bemutatókat, műhelylátogatást, népzenei műsort és kézműves foglalkozásokat tartottak az alkotóházban.

Aki most lemaradt, április 9-én, húsvétvasárnap pótolhatja. Akkor délelőtt 10 és délután 4 óra között családi kézműves napot rendeznek a diósgyőri alkotóházban. Az ünnep jegyében 10 órától és a nap folyamán: népművészeti és kézműves vásárt tartanak, 11 órától Bán Tibor és Molnár András festőművészek kiállítását nyitják meg, 12 órától Boncsér Gábor népzenész lép fel, majd 13 órától a Galiba Társulat húsvéti, interaktív gyerekműsora láthatják a látogatók. Délután kettőkor élményfestés kezdődik a kiállító festőművészek közreműködésével, háromtól pedig Trembeczki Gábor pásztorfurulyás tart népi hangszer bemutatót. 12- és 16 óra között mesterség bemutatók és kézműves játszóházi foglalkozások várják az érdeklődőket.

További hírek

Olvasnivaló