Ugrás a tartalomra

Mindenki találgat, ki lehetett az elkövető, és miért pont a nénihez ment

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. június 08. hétfő 08:19
A környéken élők keveset tudnak a péntek este a Csabai kapu 55. szám alatt, saját lakásában megtámadott idős asszonyról. Sokakat megrázott az eset, nem értik, egy ennyire csendes, békés városrészben hogyan fordulhatott elő egy ilyen brutális eset…

Az ügy részleteiről ITT és ITT olvashat bővebben!

Szombat délelőtt - amikor az interjúk készültek - látszólag mindennapi életét éli a Csabai kapu. Az ott élők között most mindennapi téma a péntek esti támadás. A 72 éves asszonyt saját lakásában támadták meg, az elkövető hivatalos embernek adta ki magát, majd pénzt követelt, aztán előkerült egy gumilövedékes fegyver, aztán mentőautó, rendőrség... A néni most is kórházban van. 

Az egyik szomszédtól megtudjuk, csak egy sikoltást hallottak, aztán picit később rohanó léptek zaját. De nem mertek kimenni a lakásból, hogy megnézzék, mi történt.

Mocsári László péntek este készült fotói a helyszínről

– Mi egy picit lentebb lakunk, csak annyit hallottunk, hogy rendőrautók érkeznek, de azt hittük, hogy bulizó fiatalok miatt hívták ki őket. Aztán egy, a város másik részében élő barátunk hívott fel minket, hogy „nálatok meg mi történik?” – meséli egy közelben élő fiatal nő. – Nem ismerem a nénit, ahogy itt beszélgetünk, szinte senki nem tud róla semmit.

– Megmondom őszintén, bár én sem ismerem az asszonyt, nagyon megrázott az eset, egész éjjel nem tudtam aludni – teszi hozzá egy középkorú nő. – Most kérdezgetjük egymástól, hogy ki mit látott, mit tud, de mindenki értetlenül áll az eset előtt. Jó, csendes ez a környék, hasonló sem fordult még itt elő.

Egy kutyáját sétáltató nő arról panaszkodik, hogy bizony előfordul, hogy akárcsak figyelmetlenségből is, de nem mindig zárják be a bérházak ajtaját, így bárki, a kapucsengő használata nélkül be tud surranni. – Nálunk is mindig tárva-nyitva van, az nem megy be csak, aki nem akar – zsörtölődik.

A közeli boltokban, vendéglátóhelyeken is széttárt karral jelzik, hogy alig látták a nénit. Annyit tudnak róla, hogy a ház előtt szokott kertészkedni. – A környéken élők ugyan megrendülten beszélnek az esetről, de nem félnek. Ez tényleg egy jó környék, egyedi, elszigetelt eset a mostani támadás. Mindenesetre mindenki találgat, hogy ki lehetett az elkövető, miért pont a nénihez ment… Ráadásul nem is éjszaka! 7 óra körül azért már világos van. Érthetetlen… – mondják.

csabai kapu, lövöldözés, rablás,

Az eset óvatosságra kell, hogy intsen mindenkit. A rendőrség is felhívja a figyelmet arra, hogy főleg egyedül élő, idős rokonainkat figyelmeztessük: legyenek óvatosak, elővigyázatosak, bárkinek ne nyissanak ajtót! A rendőrségi tájékoztatás szerint egy szolgáltató munkatársának adta ki magát a támadó – ilyen esetekben mindig kérjék, hogy igazolja magát.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!