Ugrás a tartalomra

A MIÖR szerint javul a helyzet, de akad még mit tenni az Újgyőrinél 

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2022. augusztus 31. szerda 20:01
Fokozott ellenőrzést tartott szerdán az Újgyőri főtéren és annak tágabb vonzáskörzetében a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIÖR). 
Fotók: Horváth Csongor

Egy-egy ilyen megnövelt erejű fellépés során a köztisztasági szabálysértésekre, a közterületi szeszesital-fogyasztásra, a garázdaságokra, a csendháborításra és mindazon jogsértésekre is készek lecsapni a járőrök, melyekbe az épp szemügyre vett városrészben belebotlanak.

A MIÖR igazgatója emlékeztetett: az intézkedés alá vont személyekkel szembeni fellépés körülményeinek rögzítésére, így képi és hangfelvétel elkészítésére is lehetőségük van munkatársainak. Majd az Újgyőri főtéren túlmenően az Andrássy, a Torontáli, a Görögszőlő, az Avar, a Bíró és a Károly utcákra kiterjedő felderítés kapcsán Vincze Csaba a MIÖR Győri kapui központjában az önkormányzat egyenruhásait a területekre vonatkozó instrukciókkal is ellátta.

– A délutáni órákban az italozással egyenes arányban válik egyre inkább jellemzőbbé az agresszivitás – ezt a szakember már stábunknak ecsetelte a helyszínen. Hozzátette: az elmúlt egy évben a fokozott ellenőrzéseknek köszönhetően szignifikánsan csökkent az Újgyőri főtér környékén elkövetett jogsértések száma.

Vincze Csaba

A szerdai ellenőrzésen részt vett még a Miskolci Rendőrkapitányság közrendvédelmi állománya, de a polgárőrök részéről is érkezett erősítés.

– Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a rendészet megnyugodhat. Éppen ezért megpróbálunk a frekventáltabb helyeken a megfelelő napszakokban fokozott ellenőrzést biztosítani. Ilyenkor a szokottnál is nagyobb erővel vagyunk kint – hangzott el a szervezet vezetőjétől, aki szerint munkatársai ezen alkalmakkor az MVK jegyellenőreinek is jelentős segítséget tudnak nyújtani a közeli villamosmegállónál.

Vincze Csaba hangsúlyozta még, hogy a családi házakra jellemző jogsértésekre is odafigyelnek. Így például a járda felé kihajoló ágakat és gallyakat is kémlelik a rendészek – sőt, a porták elé nagyobb mennyiségben kihelyezett szemét vagy építőanyag sem kerüli el tekintetüket. Mindemellett az ebtartási szabályokat megsértőkkel szemben is empatikus, viszont határozott fellépést tanúsítanak a járőrök.

Többször megesett már, hogy egy-egy itteni garázdacselekmény tettenérése közepette körözés alatt álló személyt fogtak el a MIÖR-ösök.

A rendészeti igazgató a csendháborítás kérdésének kapcsán rámutatott: a szokottnál nagyobb hangerejű kommunikáció ugyan jogosan lehet zavaró egyesek számára, ugyanakkor nem meríti ki a csendháborítás szabálysértését, ennek nyomán pedig kollégáinak sincs különösebb beavatkozási lehetősége az efféle esetekben. 
 

További hírek

Olvasnivaló