Ugrás a tartalomra

Miskolc élen jár az újrahasználatban

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 28. csütörtök 21:07
Idén októberben ünnepli második évfordulóját a Miskolci Újrahasználati Központ. A MÚK nagy népszerűségnek örvend a lakosság körében, sokszor hosszú sor kígyózik a központ előtt bejutásra várva.

A létesítmény ismertségét mutatja, hogy a látogatottság a Covid korlátozások ellenére is jelentős mértékben, közel 30%-kal nőtt az első működési évhez képest. A második évben több mint 2800 alkalommal vittek el újrahasználatra közel 24 000 darab terméket.

Az eddigi működés alatt 40 600 darabnál is több dolgot, a vázától a kanapéig számos tárgyat és bútort mentettek meg a hulladékká válástól. Hogy tudjuk ez milyen mértéket takar, képzeljünk egy ötven méteres verseny úszómedencét, melyből kettőt is megtöltenének a két év alatt megmentett használati tárgyak.

Ezen eredmény eléréséhez hozzájárul a felajánlások számának emelkedése, hiszen egyre többen választják ezt a megoldást a lomtalanítás vagy a hulladékudvarok helyett. Természetesen ezt segíti az is, hogy a MiReHu Nonprofit Kft. Miskolcon házhoz megy a felajánlásokért, amennyiben a szállítást a felajánló nem tudja megoldani.

A megelőzés és az újrahasználat a környezetvédelem legfontosabb elvei, melynek népszerűsítése és elterjesztése fontos feladat, ebben vállal szerepet a MiReHu Nonprofit Kft. a Miskolci Újrahasználati Központon keresztül már második éve.

Fontos, hogy mindenki, akinek még használható  állapotú, de számára már felesleges lomja van, azt ajánlja fel az újrahasználati központ részére annak érdekében, hogy kevesebb hulladékot termeljünk, ezáltal élhetőbb környezetet teremtsünk mindannyiunk számára.

A második születésnap alkalmából október 22-én akár 50%-os kedvezménnyel lehet a különböző játékokhoz, könyvekhez, sport és konyhai eszközökhöz, bútorokhoz, ruhákhoz jutni a MÚK-ban.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!