Ugrás a tartalomra

Miskolci egyesület volt a legeredményesebb hazai csapat a karatebajnokságon

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 20. vasárnap 19:55
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Karate Szövetség és a Justitia Fuji-Yama SE közösen rendezte meg szombaton Miskolcon, az Egyetemi Körcsarnokban az Avas kupa – 13. Csordás József nemzetközi karate emlékversenyt.

A meghívásos versenyen három nemzet (Románia, Szlovákia, Magyarország) 23 egyesülete, több mint 300 nevezéssel több száz karatéka mérte össze tudását négy küzdőtéren. Az 57 kategória között utánpótlás és haladó versenyszámok is szerepeltek a kata (formagyakorlat) és kumite (küzdelem) különböző korosztályaiban a 6 évesektől a szeniorokig, vagyis a 35 év felettiekig. Az 57 trófea és a több száz érem méltó gazdára talált.

Végh Csaba képgalériája!

A kupán tiszteletét tette Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke. Kiemelt vendég volt a fiatalon elhunyt Csordás József családja is. Az eseményt kiemelt rendezvényként kezelte Miskolc önkormányzata, de támogatta a Wondex Kft. és a Hírös Pogácsasütő is.

Sok éves hagyomány, hogy kiemelik a legeredményesebb női, illetve férfi versenyzőket, valamint a legtöbb érmet gyűjtő hazai és külföldi egyesületeket. Idén a serleg különdíjakat a lányok esetében a tavalyi győztes Ádám Vivien (Budaörsi SC, 2 arany, 1 ezüst), a fiúknál Tóth Mátyás (Monor, 2 arany, 1 ötödik hely) vehette át.

A legeredményeseb hazai csapat – megelőzve az MTK-át és a Budaörs SC-é – most első alkalommal a rendező egyesület, a miskolci Justitia Fuji-Yama SE lett 10 arany, 10 ezüst és 11 bronzéremmel, míg a külföldiek között az Union Kosice diadalmaskodott 5 arany, 2 ezüst és 5 bronzéremmel. A szirmabesenyői Szkítia a 12., a Szerencs VSE a 17., az Emőd a 18., a Nyékládháza a 19. lett.

A Wondex Kft. jóvoltából a legfiatalabb versenyző (Fejér Balázs MTK), valamint a legidősebb induló (Voczelka Ferenc Budaörsi SC) is serleg jutalomban részesült, valamint gravírozott üveg plakettet vehetett át a legnépesebb csapat (Budaörsi SC) is.

Részletes eredmények ITT!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!