Ugrás a tartalomra

Miskolci Nap (2022.11.22.) – időjárás, légszennyezettség, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 22. kedd 08:07
Jön az eső, aztán még a héten talán havazni is fog. Időjárás, légszennyezettség, horoszkóp kedd reggel.

Időjárás

Kedden a ködös reggelt követően déltől délnyugat felől egyre többfelé várható eső. A nap első felében északkeleten is előfordulhat szitálás, a hegyekben havas eső. +7 Celsius fok körül alakul a hőmérséklet. A keleti, majd az északkeleti szél megerősödik.

Kettős fronthatás terheli szervezetünket - írja a koponyeg.hu. A melegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív- és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás.

20 centinél is több hó hullhat a nyugati hegycsúcsokon az Időkép szerint. Azt írják, mediterrán ciklon éri el hazánkat, szerda reggelre vastag hótakaró alakulhat ki a Kőszegi- és Soproni-hegységben. Csütörtökig országszerte számíthatunk csapadékra, a legtöbb helyen eső fog esni, de az Alpokalján, valamint a Bakony és az Északi-középhegység magasabb csúcsain újra havazhat.

A legtöbb hó a Soproni- és Kőszegi-hegységben hullhat, itt a csapadék zöme havazás formájában várható, szerda reggelre a magasabb csúcsokon 20 centinél vastagabb hótakaró is kialakulhat.

Csütörtökön marad a borongós időjárás. A keleti, északkeleti területeken estig lehet további gyengülő eső, míg a Dunántúlon előbukkanhat rövid időszakokra a nap. Az északnyugati szél estig erős marad. 5-10 fok valószínű.

Pénteken a kevés reggeli ködfolt után nyugaton napos, keleten rétegfelhős időre van kilátás. Nem lesz csapadék. Reggel 2, délután 9 fok körül várható a maximum. 

Szombaton párás, ködös lesz a reggel, majd napközben erősen megnövekszik a felhőzet, és délutántól egyre több helyen ered el az eső. 4 és 9 fok között változik a hőmérséklet csúcsértéke.

Légszennyezettség

A levegő minősége - kevés kivételtől eltekintve - városszerte megfelelő és elfogadható. További részleteket a pmmonitoring.hu oldalon talál.

Horoszkóp

KOS
Ma a szokásosnál is kíváncsibb vagy, minden érdekel, még az is, ami egyáltalán nem tartozik rád. Ezért meggyűlhet a bajod valakivel: akár a szomszéddal, akár valamelyik barátoddal. Inkább ne szólj bele a dolgukba!

BIKA
Nem vagy képes beletörődni, hogy nem irányíthatsz mindenkit a kedved szerint. Ez egyszer mégis el kell fogadnod, hogy mások, akár még a családtagjaid is másként gondolkodnak, és ezt kifejezésre is juttatják. A cselekedeteikben is.

IKREK
Ha most ismerkedsz, akkor hajlamos lehetsz arra, hogy a kiválasztottadat olyan tulajdonságokkal ruházd fel, amelyek nem az ő sajátjai. Ezért ne csodálkozz azon, ha a vége csalódás lehet. Kivéve, ha észreveszed a valódi jó tulajdonságait is.

RÁK
Van valaki a környezetedben, aki most több figyelmet igényel. Elsősorban tőled várja a törődést, és te meg is tudod adni neki. Az odafigyelés sokszor apróságokon múlik. A lényeg a részletekben rejlik.

OROSZLÁN
Ma nehéz látogatód akadhat, talán egy folytonosan gondokkal küzdő barát vagy rokon személyében. Hallgasd meg türelmesen a panaszáradatot. Azután pedig tegyél egy nagy sétát, hogy kiszellőztesd a fejed.

SZŰZ
Ma valami furcsa dologra adod a fejed, amivel megleped a környezetedet. Van, akinek az ellenállását is kivívhatod e tetteddel, de lesznek azért olyanok is, akik lelkesedni fognak érted. A lényeg, hogy valamit teremteni akarsz.

MÉRLEG
Ma megfontoltnak kell lenned minden, a munkahelyeddel kapcsolatos kérdésben. Ha változtatni akarsz, nagyon alaposan meg kell vizsgálnod a lehetőségeket. Semmiképpen ne dönts dühből! Ne mondj ma még se igent, se nemet senkinek!

SKORPIÓ
Te kifejezetten szereted a harcot, s keresed is, mert így megmérheted erődet. Ma is már dühös hangulatban mész be a munkahelyedre, és mindjárt találhatsz is okot arra, hogy valakibe beleköss. Ha legalább humorral teszed, még jól is kijöhetsz a szituációból.

NYILAS
Nagyon optimistán szemléled az életedet, most mindent rózsaszínben látsz. Szerencsés vagy, hogy a komor novemberi hangulatokon így úrrá tudsz lenni. Ég benned most valami belső tűz, ami ragyogóbbá varázsol körülötted mindent. Szeretni fognak!

BAK
Ha szingli vagy, akkor most a legnagyobb vágyad egy meghitt és stabil kapcsolat létrehozása. Ehhez azonban mindig áldozatokat kell hozni. Most jött el az ideje annak, hogy ezt belásd. Nem mindegy, hogy az áldozatod mekkora. Van, ami még neked is tetsző lehet.

VÍZÖNTŐ
Higgadj le, semmi okod az idegeskedésre. Pontosabban, ha van is, a túlfűtöttségeddel csak még inkább fokozhatod a zűrt. Némely dolog amúgy is akkor oldódik meg, ha egyáltalán nem törődünk vele. Talán ez is ilyen.

HALAK
Végre olyasmire kaphatsz megbízást, amit igazán szívből és örömmel végzel. Te csak akkor tudsz hosszú távon elviselni egy munkát, ha az puszta robotnál többet jelent, tán még önmegvalósítást is. Az emberi kapcsolatok is fontosak neked ilyen téren is.

További hírek

Olvasnivaló