Ugrás a tartalomra

Miskolci pedagógusokat is díjazott a Szurikáta Alapítvány

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 25. csütörtök 14:12
Második alkalommal ismerte el száz pedagógus és gyermekintézmény munkáját a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért. A Varázspálca díjakat a jelölő családok adták át a diabéteszes gyermeket példamutatóan ellátó pedagógusoknak, köztük három miskolcinak.
Fotók: Szurikáta Alapítvány

A közösség szerepe kiemelten fontos a diabétesszel élő gyermekek életében. Legyen szó családi közegről, befogadó intézményről vagy kortárs közösségről, a gyermeket körülvevők teremtik meg azt a biztonságos, elfogadó közeget, ahol a diabos gyermek fel tudja vállalni önmagát krónikus betegségével együtt. „A Varázspálca díjátadón szeretnénk minden évben megköszönni a pedagógusok munkáját, amit diabéteszes gyermekeinkért tesznek. Ezzel a díjjal láthatóvá tesszük azt a varázspálcát, csodaerőt, ami már a pedagógusok birtokában van. Szülői javaslatra idén is száz egyéni jelöltet, valamint gyermekintézményt tudtunk elismerni, akik az ország kisebb-nagyobb településein segítik a cukorbeteg gyermekek integrációját” – mondta a díjról Kocsisné Gál Csilla, a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért vezetője.

Miközben Joós Andrea és Dr. Tóth-Heyn Péter műsorvezetők felolvasták a pedagógusokról, intézményekről szóló méltatásokat az Elméleti Orvostudományi Központ színpadán, a Varázspálcákat maga a jelölő család adta át a díjazott pedagógusoknak, óvónőknek, kisgyermekgondozóknak, pedagógiai asszisztenseknek, edzőknek, táncoktatóknak, zenetanároknak. 

Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyéből egy intézmény és három pedagógus kapott Varázspálca díjat az idei gálán: 
Az eLTE Best Dance Company táncpedagógusai, továbbá Ludmányné Tóth Evelyn táncoktató, eLTE Best Dance Company, Recsó Erzsébet pedagógiai asszisztens, Miskolci Integrált Óvoda Szilvás úti Tagóvodája és Virányi Zsolt tanító, Szilágyi Dezső Általános Iskola. 

Az ország különböző pontjairól, falvakból, kisvárosokból és a fővárosi intézményekből érkeztek pedagógusok a díjátadóra, sok esetben együtt a családdal. Felemelő volt a sok történetet hallgatni olyan közösségekről, ahol a diabos gyermek semmilyen programból nem marad ki, legyen az szülinapozás, színházlátogatás vagy ottalvós tábor. Ahol a gyermekintézmény dolgozói, az osztálytársak és azok szülei mind tudják, mire kell figyelni a diabéteszes gyerekek kapcsán. Ahol az óvónők egy csoportban nem egy, hanem kettő vagy három diabos gyermeket látnak el – olykor váltótárs nélkül. Ahol a csoporttársak közös rajzzal üzennek a kórházban lévő társuknak. Ahol a tanárbácsi lábujjból mér vércukrot dolgozatírás közben, hogy a gyermek le ne maradjon. Vagy ahol a tanárnéni mérleget, mikrót szerez az osztályterembe, hogy akár óra közben is elfogyaszthassák ebédjüket a diabos gyermekek, ha a helyzet úgy kívánja. A teljes élethez kolóniára van szükség, ahogy a szurikátáknál is: családtagokra, pedagógusokra és gyermekközösségre - írta a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért sajtóközleményében.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!