Ugrás a tartalomra

Miskolcra érkezik a Richter Egészségváros

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. június 16. szerda 16:37
Hazánk legnagyobb országjáró ingyenes szűrőprogramja június 26-án, szombaton a Szent István téren várja egészségügyi szűrésekkel, tanácsadásokkal, előadásokkal és persze családi szórakoztató programokkal az érdeklődőket.
Révész János, Veres Pál és Csaba Lajos János. Fotó: Juhász Ákos


Tizenkét év, nyolcvan helyszín, százkilencvenezer szűrés - így néz ki jelenleg számokban hazánk legnagyobb országjáró ingyenes szűrőprogramja, a Richter Egészségváros, ami jövő hét szombaton érkezik nyolcvanegyedik helyszínére, Miskolcra. A Szent István téren egész napos programokkal, tanácsadással, előadásokkal és szűrővizsgálatokkal várják majd az érdeklődőket.

A program Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok osztályának helyettes vezetője szerint azért egyedülálló, mert itt a prevenció egyedülálló módon adománygyűjtéssel párosul. 

- Felelős gyógyszeripari gyártóként, melynek meghatározó szerepe van a lakosság gyógyításában, gyógyszerellátásában úgy gondoljuk, hogy a lakosság gyógyítás a prevencióra is kiemelt hangsúlyt kell fordítani, ezért a társadalmi programjaink keretében ennek a gondolatnak a jegyében hoztuk létre ezt az edukációs és szűrőprogramot - hangsúlyozta Csaba Lajos János.

Egészség és segítség

A szemléletformáló programot szervező gyógyszergyártó cég három és félmillió forintnyi alap-adományt ajánl fel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórháznak egy C-íves sebészeti képerősítő beszerzésére, ezen felül minden egyes szűrésen, tanácsadáson való részvételért, élőben vagy online meghallgatott előadás után személyenként egy-egy adománypontot írnak jóvá a kórház számára, ami pontonként további háromszáz forintnyi támogatást jelent az intézménynek. 

Az osztályvezető-helyettes hozzátette, a járványhelyzetre való tekintettel gondoltak azokra is, akik nem tudnak, vagy nem szeretnének még közösségi programon részt venni. „Az előadások, tanácsadások jelentős részét online is közvetítjük majd, és a Facebookon összegyűlt lájkok, megosztások, és hozzászólások szintén háromszáz-háromszáz forintot fognak majd érni. 

Révész János, a központi kórház főigazgatója úgy fogalmazott, a daganatos betegségek, valamint a szív- és érrendszeri betegségek hatékonyabb kezelése érdekében milliárdos fejlesztéseket valósítottak meg. A jövőben induló fejlesztéseikkel a mozgásszervi betegségekben szenvedők hatékonyabb gyógyítását szeretnék elérni.

-  Éppen a napokban indítottunk egy rendkívül intenzív programot, aminek a keretében növeltük a protézis műtéteknek a számát, erre dedikáltunk személyzetet, műtőt, mindenféle kapacitást és forrást. A Richter kezdeményezése alapján összegyűlő pénzösszeget is erre szeretnénk fordítani – mondta Révész János, aki köszönetet mondott a gyógyszergyárnak, és a prevenciós programot támogató önkormányzatnak. 


Fontos a prevenció

Miskolc polgármestere úgy fogalmazott, az önkormányzat eddig is támogatta mindazokat a kezdeményezéseket, amelyeket annak érdekében szerveztünk meg vagy szerveztek meg, hogy az egészséges életmódra hívják fel a figyelmet.

- Most, hogy a járványhelyzet csillapodásával újraindultak a szakrendelések, valamint a Covid-fertőzésen átesett betegek további kezelése is sok kérdést vet fel, talán még fontosabb az, hogy az egészséges életmódra, az egészségtudatosságra és a szűrővizsgálatok fontosságára felhívjuk a figyelmet. Éppen ezért álltunk jó szívvel a program mellé, és éppen ezért kérjük a miskolciakat: vegyenek részt minél többen a programokon – jelentette ki Veres Pál.

A június 26-ai programnak több sztárvendége is lesz: Béres Alexandra, Radványi Dorottya, Jaksity Kata, Szili Nóra vagy Abaházi Csaba is ad majd tippeket az egészséges életmódhoz. További részletek a kezdeményezés honlapján érhetők el

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!