Ugrás a tartalomra

Mit játsszunk a szabadban?

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 16. csütörtök 09:54
Azok a kisgyermekes családok, akik családi házban élnek, némi előnyt élveznek, hiszen akár el sem kell menniük otthonról ahhoz, hogy a friss levegőn játszanak. Bár maga a kert számos spontán játékra és felfedezésre kínál lehetőséget, időnként hasznos lehet célzott játékokat is kitalálni. Ebben a cikkben olyan szabadtéri eszközöket válogattunk össze, amit minden gyerek imádni fog.

Mi a jó a szeles időjárásban?

A hosszú tél után nemsokára megérkezik a szeszélyes tavasz. Ha éppen nem esik az eső, akkor kezdjetek el a környéken egyre nagyobb sétákat tenni. Figyeljétek meg, hogy milyen változások történtek, amióta a legutóbb ott jártatok. Ha fúj a szél, vigyetek magatokkal papírsárkányt és röptessétek jó magasra! A Játéksziget kültéri játék válogatásában szivárványszínű vagy sárkány formájú között választhattok. Szélcsendesebb időben gyönyörűen reptethetők a hungarocell repülők is. 

A homok és a víz varázsa

A homok és a víz külön-külön is érdekes a kicsik számára, pláne, ha dagaszthatja őket. Homokozó formákból sosincs elég, szinte minden szezon után hiányzik valami a készletből. Ezekből érdemes egyet-egyet mindig vásárolni. Ha nincs homokozó a környéken, akkor szerezz be egy vizes homokozó asztalkát. Ez elfér egy kis méretű erkélyen, de az udvaron is felállíthatod. Az asztal mélyedésébe önts vizet és figyeld, ahogy gyermeked önfeledten élvezi a pacsálást. A számos kiegészítőnek köszönhetően változatos történeteket találhat ki magának.

Unalmas a pöttyös labda?

A labdázás szintén fontos tevékenység, de a hagyományos pöttyös labda gurítása, rugása vagy egymásnak dobása már lehet, hogy nem köti le a nagycsoportos, kisiskolás gyerkőcöt. Tréfáld meg és adj a kezébe egy ciki-caki labdát. Ránézésre semmi különös nincs ebben a verzióban, ám a változó súlyelosztásának köszönhetően a levegőben ide oda cikázik, és nem is olyan könnyű elkapni. Nektek sikerülne? Szintén izgalmassá lehet tenni az adogatást a koronglabdákkal. Ezeket összelapítva, korong formaként kell hajítani a másik irányába, és a labda a levegőben veszi fel a gömb alakzatot. 

Járgányok

Szép időben nemcsak sétálni kellemes, hanem járgánnyal közlekedni is. Ellenőrizd, hogy a tavalyi roller / bicikli / kismotor megfelel-e még méretben a lurkónak. Ha nem, akkor ideje újat vásárolni. Rengeteg fejlesztő alkalmatosság közül választhatsz: a klasszikus cangától kezdve a tanulóbicajon át a kismotorokig. Az sem baj, sőt, ha van rá lehetőség, éljetek vele, hogy több eszközt is kipróbáljon a csemete. Így megtapasztalhatja, hogy melyik járművet hogyan kell irányítani és neki melyik a legkomfortosabb. 

Gyermeked akkor fogja élvezni a kinti játékokat, ha először veled tapasztalja meg, hogy mennyi mindent lehet a szabadban csinálni. Ha kifogytál az ötletekből, akkor nézz körül a Játéksziget weboldalán, ahol biztosan találsz jópofa kültéri játékot.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!