Ugrás a tartalomra

A MIVÍZ Kft. szemléletformáló projektje lassan a végéhez közeledik

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 23. szerda 12:21
A MIVÍZ Kft. a majdnem egy éves projekt keretében, - melynek címe „Víziközmű szolgáltatással kapcsolatos szemléletformálás a MIVÍZ Kft. szolgáltatási területén”- célul tűzte ki a lakosság szemléletformálását célzó tevékenységeknek a megvalósítását úgymint; az ivóvízzel való takarékosságot, a tudatosabb szennyvíz kibocsátást, illetve a csapvíz felhasználás elsődlegességének erősítését.

A hatékonyság növelése és a környezettudatosság széleskörű elterjedése érdekében, a társaság szükségesnek látta a következő fő üzeneteknek az egyértelműsítését:

• a települési vízszolgáltatás kapcsán a közmű hálózat működtetése és a vezetékes ivóvíz fogyasztása az egyetlen fenntartható alternatíva,
• a szennyvíztisztítás nélkülözhetetlen a vizeink jó állapotának megőrzése, fenntarthatósága, a vízbázisok, illetve környezetünk védelme szempontjából,
• a víztakarékosság, a felelős vízhasználat tudatosítása, ösztönzése fontos a lakosság körében.

A projekt december közepéig – a záró rendezvényig – lehetővé teszi figyelemfelhívó, szemléletformáló programsorozatoknak a megvalósítását a miskolci lakosság körében, mely a jövőre nézve fontos a várható klímaváltozásokra történő felkészülés érdekében is. Azért, hogy a tiszta ivóvíz mindig rendelkezésre álljon, nem csak a víziközmű szolgáltatónak, és az illetékes Önkormányzatnak, hanem a fogyasztóknak, azaz a lakosságnak is tenniük kell.

Ennek a pályázatnak a keretében készült el a MIVÍZ új kisfilmje, ami rávilágít többek között arra, hogy mi, miskolciak, méltán lehetünk büszkék természeti kincsünkre: az egészséges, kristálytiszta, értékes ivóvizünkre, mely az otthonunkban is elérhető.

Tiszta ivóvíz, bükki forrásból.

KEHOP-2.1.7.-2019-00001 Víziközmű szolgáltatással kapcsolatos szemléletformálás a MIVÍZ Kft. szolgáltatási területén

Széchenyi 2020

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!