Ugrás a tartalomra

Mostantól már az OMV benzinkútjain is leadható a használt sütőolaj

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 25. szerda 13:21
Az osztják töltőállomás-hálózat negyven hazai kutat szerelt fel olyan edényekkel, melyben gyűjthető a sütésre már alkalmatlan zsiradék.

Használt sütőolaj gyűjtésére és tárolására alkalmas konténereket telepített országszerte 40 üzemanyagtöltő állomásán az OMV olajtársaság - közölte a vállalat hétfőn. A kihelyezett tárolókban a lakosság csavarzáras PET palackokban biztonságosan lerakhatja a használatra már alkalmatlan zsiradékot - ismertették. Elhelyezhető vaj, zsír, margarin, romlott és lejárt étolaj, használt sütőolaj és sütőzsír is. A konténerek éjjel-nappal használhatók.
    
A konténerek elszállításáról és pótlásáról az OMV partnere, a használt sütőolaj begyűjtésére és kezelésére szakosodott H-Bio Kft. gondoskodik. A hulladék a begyűjtést követően biodízel előállító üzembe kerül, ahol a feldolgozási folyamat után biogázolaj jön létre, majd kerül újbóli felhasználásra - tették hozzá.
    
A közleményben Balogh Tibor, az OMV Hungária Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: az OMV nagy hangsúlyt fektet a jövőben a körforgásos gazdasági megoldásokra, amelyek az éghajlatváltozás kihívásainak kezelését szolgálják.
    
A használt sütőolaj tárolók elérhetősége az OMV hazai weboldalán megtalálható - tájékoztat a közlemény. Az OMV Hungária Kft. 200 töltőállomást üzemeltet Magyarországon, ezzel piaci részesedése 15 százalékos az üzemanyagpiacon. 

Nem az OMV az egyetlen kúthálózat, ahol leadható a használt olaj, a MOL kutak többségén már évek óta adott ez a lehetőség. A miskolciak pedig a töltőállomásokon túl a Zsarnai piacon és további huszonöt ponton tudják leadni a fáradt sütőolajat városszerte. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!