Ugrás a tartalomra

Nagy fogásból nagy balhé

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 07. kedd 12:49
A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt három férfi ellen minősített lopás bűntette miatt, akik családi házakba betörve milliós, illetve tízmilliós értékekben tulajdonítottak el készpénzt és vagyontárgyakat - adta hírül Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség. 

Mint írják, a vádirat szerint a vádlottak közül az egyik férfi 2022. október, december hónapokban a teraszajtót felfeszítve, állványzaton felmászva bejutott miskolci épülőfélben lévő családi házakba, és onnan többmilliós értékekben tulajdonított el elektronikus berendezéseket, kézi szerszámgépeket, háztartási felszerelési tárgyakat.

Majd idén január végén a délutáni órákban a vádlott két társával együtt az ablakot befeszítve bement egy miskolci családi házba, ahonnan számítógépeket, tartozékaikat, kézi szerszámgépeket, mobiltelefonokat, elektronikai berendezéseket, nagy értékű órát és készpénzt tulajdonítottak el, mintegy 14 millió forint értékben.

Az ügyészség a vádlottak közül a büntetett előéletű, többszörös visszaeső, letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyház büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. A két vádlott társsal szemben, akik egyike büntetett, míg a másik büntetlen börtönbüntetés és közügyektől eltiltás a vádhatóság indítványa - áll a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség kedden kiadott közleményében.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!