Ugrás a tartalomra

Nem válogatott – vitt mindent, amit talált

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 05. csütörtök 13:43
A Miskolci Járásbíróság a mai napon letartóztatását rendelte el annak a férfinak, aki épp egy autóból próbálta elvinni a benne hagyott tárgyakat, amikor tetten érték.
Képünk csak illusztráció

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított néhány hónap alatt sokszor, több embertől próbált lopni Miskolcon. Szeptemberben parfümöket vitt el egy drogéria üzletből mintegy 20.000 forint értékben. Októberben visszament az üzletbe, ahol három parfümöt a hátizsákjába rejtett és fizetés nélkül akart távozni, azonban a termékeket nem sikerült magával vinni. Mindezek után Miskolcon egy, a Csabavezér utcán parkoló autóból egy Signum mélyládát vitt el. Később, e héten kedd éjszaka a Thököly úton parkoló autókból különféle használati tárgyakat gyűjtött össze. Az egyik autóban talált dolgokat a közeli szemetesben hagyta. Ezután egy másik gépkocsiból ruhaneműket vett ki, de tettét észrevették, így azokat nem sikerült magával vinni.

A gyanúsítottal szemben lopás miatt indult büntetőeljárás. A cselekmény miatt kiszabható három évig terjedő szabadságvesztés nem olyan súlyú büntetés, amely a szökés veszélyét indokolná, azonban a gyanúsított életmódja miatt megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóságok számára elérhetetlenné válna. Tartani kell attól is, hogy a gyanúsított újabb bűncselekményt követne el. A bíróság mindezen indokok alapján enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget, ezért egy hónapra elrendelte letartóztatását.

A végzést az ügyészség és a vádlott elfogadta, a védő három napon belül tesz nyilatkozatot a fellebbezés tárgyában.

További hírek

Olvasnivaló