Ugrás a tartalomra

Nemzeti Sport: 2032-ig biztosan lesz Magyar Nagydíj a Hungaroringen

Nemzeti Sport
Utoljára módosítva
2023. március 31. péntek 16:07
A csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat értelmében 2032-ig biztosan láthatjuk a Formula–1-es Magyar Nagydíjat a Hungaroringen - írja a Nemzeti Sport.

A határozatban foglaltak alapján a Hungaroring Sport Zrt. 2032-ig tartó versenypromóciós megállapodást és egyéb kapcsolódó nemzetközi szerződéseket köt a Formula One World Championship Ltd.- vel, aminek köszönhetően még tíz évig biztosan láthatunk Magyar Nagydíjat a Formula–1-ben.

A megegyezés alapján a 2024-es rendezői jogdíj összege majdnem eléri az 50 millió dollárt (nagyjából 17,5 milliárd forint), majd a jövőben az összeg mindig az előző éves rendezői jogdíj két százalékkal megnövelt díja lesz.

Ezen felül a kormány beleegyezett a versenypálya körüli infrastruktúra fejlesztésébe is, annak érdekében, hogy a Hungaroring a jövőben is megtarthassa a F1-es nagydíjat.

A Hungaroring és a Magyar Nagydíj jövőjéről kedden a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága és a Hungaroring Sport Zrt. tart közös sajtótájékoztatót.

További hírek

Olvasnivaló