Ugrás a tartalomra

Nógrádi: Az illegális bevándorlás veszélyt jelent Európa biztonságára

hirado.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 01. vasárnap 12:39
Szombaton agyonszúrt egy 19 éves fiatal férfit és kilenc embert megsebesített Lyon elővárosában egy merénylő.

A férfit őrizetbe vették a hatóságok. A BFM francia televíziós csatorna szerint a tettes azt állítja magáról, hogy afgán, és 1986-ban született.

A francia média szerint a támadás természetével kapcsolatos összes lehetőség fennáll, köztük a terrorista indíték is. Jelenleg azonban nincsen arra utaló adat, hogy az eset terrortámadás volt.

Ha kiderül, hogy terrortámadás történt Lyonban, az a humanitárius gondolkodás csődje lesz a franciáknál – mondta Nógrádi György az M1 műsorában.
A biztonságpolitikai szakértő azt mondta: az Európába érkező illegális bevándorlók nem képesek integrálódni, ami – szerinte – veszélyt jelent a kontinensre.

„A francia titkosszolgálat – ugyanúgy mint a német – tízből kilenc merényletet semlegesít, de az egy elegendő ahhoz, hogy a ’biztosítékot kiverje’. A humanitárius gondolkodásnak ez a csődje. Kiderül, hogy ezeket az embereket nem lehet integrálni, nem képesek, nem akarnak, és Európa ettől kezdve még nagyobb terrorfenyegetettségben él. Erre felkészíteni az egyszerű polgárt gyakorlatilag lehetetlen” – fogalmazott.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!