Ugrás a tartalomra

Nyomtatókat adományozott rászorulóknak a kormányhivatal

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 02. csütörtök 14:28
A kormányhivatal úgy fogalmaz: számára kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás, és a környezetvédelem, ezzel az akcióval pedig mindkét irányba újabb lépést tett. 
Fotók: Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal

Százhatvan feleslegessé vált nyomtatót ajánl fel a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal jótékony célra a Magyar Vöröskereszt vármegyei szervezetének közreműködésével - írja közleményében a szervezet. Mint fogalmaztak: a kormányhivatal az elmúlt évben komoly eredményeket ért el munkafolyamatainak digitalizálásában, és kétharmadával csökkentette a papírfelhasználást. 

– Napról napra hatékonyabbá kell válnunk – fogalmazta meg a Kormányhivatal célkitűzését Alakszai Zoltán főispán. "Ennek érdekében egyszerűsítettük, digitalizáltuk munkafolyamatainkat, így a jövőben még több energiát és időt tudunk szánni a hozzánk fordulók ügyeinek intézésére. Ez nemcsak ügyfélbarát megoldás, hanem környezetkímélő, gazdaságos és gyorsabb is – részletezi. A főispán rámutatott, harmadára csökkentették a papírfelhasználásukat, ami több mint kétmillió A/4-es papír megtakarítását jelenti.

A kormányhivatal további lépéseket kíván tenni a környezettudatosság felé. – Folyamatban van a teljes hivatali struktúra „posta hibrid” szolgáltatáshoz történő csatlakoztatása, melynek köszönhetően a jövőben tovább csökkenthetjük a nyomatszámainkat. A postai hibrid szolgáltatásnak köszönhetően kollégáim elektronikusan készítik el az ügyfeleknek kiküldendő okiratokat, és – az elektronikus aláírást követően – elektronikusan továbbítják a postának, ahol kinyomtatva kézbesítik ügyfeleinknek. Idén ezzel is további jelentős mértékben csökkentjük a nyomatszámunkat és a költségeinket – részletezi a főispán.

Amint írják, a szervezet számára kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás, amiben nagy segítségére van a Magyar Vöröskereszt Vármegyei Szervezete. "A karácsonyi cipősdoboz akciót követően, ezúttal a százhatvan nyomtató megfelelő helyre való eljutásában nyújt segítséget a szervezet" - zárul a közlemény.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!