Ugrás a tartalomra

Nyugtatót tettek a sértett italába és kirabolták

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. december 02. péntek 15:13
Ítéletet hozott a Miskolci Járásbíróság azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik egy vendéglátóipari egységben ismerkedtek meg azzal a férfival, akit hazakísértek, majd a lakásán nyugtatót tettek az italába és értékeit magukhoz véve távoztak a helyszínről.

Fotó: minap.hu

A bíróság által megállapított tényállás szerint a két miskolci nő 2021. augusztus 13-án délután Miskolcon, a Tiszai pályaudvarnál található sörözőben beszélgetni kezdett a szintén ott szórakozó, számukra ismeretlen férfival, majd együtt a későbbi sértett miskolci lakására mentek. 

Miközben a sértett zenét kapcsolt be, az elsőrendű vádlott – a másodrendű vádlott jelenlétében - öt darab Frontin tablettát tett a férfi vodkával megtöltött poharába, melyet a sértett – tekintettel arra, hogy nem volt tudomása az italba kevert nyugtatóról – el is fogyasztott, majd a másodrendű vádlott társaságában fürödni indult. A gyógyszer hatására a sértett bódult állapotba került és elaludt a fürdőkádban. 

A helyzetet kihasználva az elsőrendű vádlott átkutatta a szobáját és magához vette játékkonzolját, hátizsákját az abban található értékekkel együtt, valamint a férfi nadrágja zsebében talált 100.000 forint készpénzt is. Ezt követően társának azt mondta, hogy készpénzt nem talált, majd mindkét későbbi vádlott távozott a lakásból.

A bíróság a vádlottakat társtettesként elkövetett rablás bűntettében mondta ki bűnösnek és a rendiség sorrendjében 3 év 3 hónap szabadságvesztésre, illetve 2 év szabadságvesztésre, valamint mindkettejüket közügyektől eltiltásra ítélte. 

Az ítéletet a másodrendű terhelt és védője tudomásul vette, míg az ügyészség és az elsőrendű vádlott, védőjével együtt, három munkanapot tartott fenn jogorvoslati nyilatkozata megtételére – közölte a Miskolci Törvényszék.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!