Ugrás a tartalomra

Összehangolt patkányirtás kezdődött a Petneházy bérházaknál

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 30. kedd 14:58
A környéken visszatérő problémát jelent az illegális hulladéklerakás. Az ételmaradékok szétdobálása kedvez a rágcsálók elszaporodásának. A városvezetés az éves, betervezett irtáson kívül rendkívüli patkányirtást is elrendelt. Az irtószereket már elhelyezték, ma pedig a zöld területet is rendbe tették.
Fotó: Végh Csaba

Gallyazást, a bokrok és a fű rendezését végezték a Városgazda munkatársai a Petneházy bérházaknál. A munkára azért volt szükség, mert a terület már átláthatatlan volt. A szétdobált hulladékok kevésbé voltak észrevehetők, a patkányoknak pedig tökéletes búvóhelyként szolgált.

Mátyás Sándorné szerint erre már nagy szükség volt. – Ez nagyon ránk fért. Mi szoktuk megnyírogatni a bokrokat, de hát azért csak jobb, hogyha szakemberek csinálják.

Zöld jelölések a betonon. A szakemberek már korábban elhelyezték a rágcsálóirtó szert a repedésekben és a földbe ásott lyukakban. A rendes éves irtáson felül a városvezetés rendkívüli patkányirtást is elrendelt.

Gondozott virágok a kőládákban, a környék szépnek tűnik. A hulladéktároló mellett viszont most is ételmaradékok és műanyag flakonok vannak szétdobálva. A bokrok pedig fedezéket jelentenek a rágcsálóknak. Néhány gally levágása után máris előszaladt egy állat, és célba vette a legközelebbi betonrepedést.

A város mindent megtesz azért, hogy megoldódjon a probléma, de a lakók összefogása nélkül esélytelennek tűnik a harc. Az illegális hulladéklerakás visszaszorítására az egyik legjobb módszer a városban működő Zöldkommandó.

Szabó Máté, a Polgármesteri Hivatal Sajtó Osztályának osztályvezetője elmondta, a rendészetnek van egy zöld száma. – Azt kell hívni, ha valaki illegális hulladéklerakást észlel vagy látja azt, hogy valaki éppen lepakolja a szemetet. Ekkor a zöld kommandó azonnal a helyszínre siet és megpróbálja tetten érni az illetőt. Ez a leghatékonyabb megoldás – mondta Szabó Máté, aki hozzátette, tetten érés esetén komoly büntetést kaphat az elkövető.

Ingyenesen hívható zöldszám, a nap 24 órájában: 06-80-46-00-46

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!