Ugrás a tartalomra

Öt cikk, öt per, öt helyreigazítás – hitelességi válság az Északnál és a BOON-nál

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 14. kedd 14:26
A miskolci önkormányzat közlése szerint a Miskolci Törvényszék olyan témák ügyében döntött az önkormányzat javára, mint például a választási értesítők kiküldésével és vélt hiányosságaival kapcsolatos, az önkormányzat állítólagos luxusbusz-vásárlásával kapcsolatos, illetve az önkormányzati lakásrendelet bérleti díjakra gyakorolt hatásaival kapcsolatos cikkek.
Az Észak-Magyarországnak és a Borsod Onlinenak is otthont adó Zsolcai kapui épület. Fotó: Google

Súlyos hitelességi válságban van az Észak-Magyarország napilap és a Borsod Online helyi hírportál – írja keddi közleményében a miskolci polgármesteri hivatal. Mindezt az a tény bizonyítja a legjobban – hangsúlyozzák –, hogy rövid időn belül az ötödik sajtópert nyerte a miskolci önkormányzata a Mediaworks miskolci napilapja és hírportálja ellen, az azokban megjelenő valótlan, csúsztatásokat megfogalmazó, politikai motivációktól és elvárásoktól sem mentes cikkek miatt.

- Az Észak-Magyarország és a BOON folytatólagosan, súlyosan sértik az önkormányzat jó hírét, amikor rendre olyan cikkeket közölnek, amelyek valótlanságot tartalmaznak – ezt támasztja alá a Miskolci Törvényszék immár ötödik elmarasztaló döntése, amellyel ismét helyreigazítás közlésére kötelezi a helyi Mediaworks-érdekeltségeket - írják.

Felidézik, a városi önkormányzat eddig összesen öt alkalommal nyert helyreigazítási pert a BOON-nal és az Északkal szemben. „A Miskolci Törvényszék valamennyi esetben helyreigazítás közzétételére kötelezte a Mediaworks helyi médiumait, egyszer pedig pontosítást kellett közölnie az Észak-Magyarországnak.”

- Az hogy ilyen sok esetben adott igazat a törvényszék a város önkormányzatának és marasztalta el ugyanakkor a BOON-t, valamint az Észak-Magyarországot a város azon feltételezését támasztja alá, hogy az említett szerkesztőségek tudatosan közölnek fals információkat lejárató, az önkormányzat jó hírnevét sértő szándékkal – szögezik le.

A Miskolci Törvényszék olyan témák ügyében döntött az önkormányzat javára – sorolja a helyhatóság közleménye –, mint például

a választási értesítők kiküldésével és vélt hiányosságaival kapcsolatos, az önkormányzat állítólagos luxusbusz-vásárlásával kapcsolatos, illetve az önkormányzati lakásrendelet bérleti díjakra gyakorolt hatásaival kapcsolatos cikkek.
 

- Ezekben az esetekben tehát a Mediaworksnek, a BOON-nak és az Észak-Magyarországnak már bírósági papírja is van arról, hogy valótlanságot állított, csúsztatott vagy pontatlanul fogalmazott – minden bizonnyal nem véletlenül és nem jó szándékkal – zárul a miskolci önkormányzat közleménye.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!