Ugrás a tartalomra

Patkánymentesítés, emlékeztető irtás a Petneházynál

Miskolc TV/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 09. péntek 17:44
A július végi patkányirtás eredményét ellenőrizték a Petneházy bérházaknál. Ahol szükséges volt, az aknafedelek alá újabb mérgeket helyeztek el. Ezt nevezik a szakemberek emlékeztető irtásnak.
Fotó: Végh Csaba

A környéken visszatérő problémát jelent az illegális hulladéklerakás is, ami kedvez a rágcsálók elszaporodásának. A város mindent megtesz, hogy megoldódjon a probléma, ezért szervezte a rendkívüli takarítással egybekötött rágcsálóirtást.

Július végén kezdődött a Petneházy bérházaknál a zöld területek rendbetétele patkányirtással összehangolva. A szeméttárolók környékét kitakarították, a fákat és bokrokat legallyazták és a füves területet is felgereblyézték a Városgazda munkatársai. A bokrok alja nemcsak a szemétnek, de a rágcsálóknak is búvóhelyet adott.

- A lakók is elég sok mindent idehordanak. Addig, amíg fás volt a terület addig elég sok patkány volt, most hogy kiirtották már nem látok. – mondja az egyik lakó, Miskolci Tünde.

Ma a korábban kihelyezett irtószert ellenőrizték a szakemberek és ahol szükséges volt, ott pótolták a mérget. A véralvadásgátló korongokat a szennyvíz és csapadékvíz aknákba helyezték el, a helyszíneket pedig festékkel jelölték meg. A Petneházy lakótelepen a rágcsálók rendkívüli irtása lakossági jelzésre, két ütemben valósult meg.

- Az előzetes takarítás már megtörtént, az illegális hulladéklerakót felszámolták, a növényzetet rendezték és megtörtént már egy patkányirtás. Ennek a patkány-irtószernek a hatóideje durván 4-5 nap. Azért, hogy az irtás igazán hatékony legyen, mindig történik egy emlékeztető irtás, vagyis 4-5 nappal később megismétlik – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Szabó Máté, a Polgármesteri Hivatal Sajtó Osztályának vezetője.

A környéken visszatérő problémát jelent az illegális hulladéklerakás is. Visszaszorítása érdekében érdemes a zöld kommandó segítségét kérni.

Zöldkommandó ingyenesen hívható telefonszáma:  +36 46 502 570. 

További hírek

Olvasnivaló