Ugrás a tartalomra

Rács mögött a gönci rablás gyanúsítottja

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. augusztus 18. csütörtök 18:23
A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a gönci férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint előbb egy kiskorútól vett el készpénzt, majd egy trafikban ütötte meg az eladót cigarettát és öngyújtót követelve - közölte a Miskolci Törvényszék.

A gyanúsított augusztus 16-án szóváltásba keveredett a kiskorú sértettel, majd ütésre emelt kézzel igyekezett félelmet kelteni a lányban, hogy a kezében tartott 10.000 Ft-os bankjegyet elvehesse tőle. Egy ismeretlen férfi közbelépésének köszönhetően elmaradta bántalmazás, azonban a gyanúsított a pénzt megszerezte, majd elmenekült.

A férfi 20 perccel később egy gönci trafikba tért be, ahol kiabálva, mutogatva cigarettát és öngyújtót követelt, miközben felborította a pulton lévő monitort is. Az alkalmazott a történtek hatására átadta a kért árucikkeket, majd amikor megpróbálta azokat visszakérni, hogy a termékek vonalkódját leolvassa, a gyanúsított belépett a pult mögé és a sértettet ököllel több alkalommal megütötte. Az eladónak sikerült kimenekülnie a dohányboltból, a szemközti üzletben kért segítséget. Közben a férfi elment a trafikból.

A férfi cselekményei alkalmasak lehetnek rablás bűntettének megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a terhelt esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet személyi körülményei nem ellensúlyoznak, továbbá nem zárható ki, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, különösen az eljárásban részt vevő vagy más személyeket megfélemlítené vagy jogellenesen befolyásolná. Alappal kell tartani a bűnismétléstől is. A bíróság mindezeket mérlegelve szeptember 18-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

(Címlapkép: Illusztráció; Fotó: Horváth Csongor)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!