Ugrás a tartalomra

Rendvédelmi tapasztalatcserét tartottak

MiskolcTv
Utoljára módosítva
2022. június 16. csütörtök 10:51
Nemzetközi konferenciát tartottak a Miskolci Rendvédelmi Technikumban a pályázati keretek között megvalósuló Román- Német- Magyar közös projekt részeként a mentorok szakmai továbbképzéséről.

A szakképzésben az elmúlt években végbement átalakulás még hangsúlyosabbá tette a gyakorlatias képzés szerepét. A nemzetközi pályázati projekt és a konferencia a tapasztalatok rendszerében, az átalakult igényekhez jól illeszkedő modell kidolgozásában nyújt segítséget. 

A konferencia érinti a rendőrségi szakmai gyakorlati képzés szervezésének, az abban részt vevők feladatainak rendszerét és kiemelten foglalkozik a mentor feladataival, az ahhoz szükséges kompetenciákkal, a mentorkiválasztás, a fejlesztés, felkészítés kérdésköreivel. 

Nem engedik el a rendőr tanulók kezét, szakmai gyakorlatuk során a terepen is mentorok segítik őket. Ehhez azonban fontos, hogy maguk a mentorok is naprakész szakmai tudással rendelkezzenek. A témával kapcsolatban cseréltek tapasztalatot a magyar, német és román szakemberek szerdán a miskolci Rendvédelmi Technikumban. 

Nézze meg a Miskolc Ma riportját:

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!