Ugrás a tartalomra

Románia színeiben indulhatna az Eurovízión a magyar énekes

MTI
Utoljára módosítva
2022. január 05. szerda 15:17
Vizi Imre erdélyi énekes is bejutott egyedüli magyarként az Eurovíziós Dalfesztivál romániai válogatójának elődöntőjébe, amelynek negyvenöt versenyzőjét több mint kétszáz előadó közül választotta ki a zsűri.
Fotó: liget.ro

Az MTI bukaresti irodájához szerdán eljuttatott közlemény szerint a közkedvelt erdélyi magyar énekes, dalszerző nemrég kiadott Sparrow című dalával nevezett be az országos versenybe. Amennyiben megnyeri a romániai megmérettetést, Vizi a május 10. és 14. között Torinóban tartandó Eurovíziós Dalfesztiválon képviselheti Romániát és az erdélyi magyarokat.

Az elődöntőt, amelyet a román közszolgálati televízió élőben közvetít, két szakaszban rendezik meg. Először húsz versenyzőt választanak ki, akik február 12-én mérik össze tudásukat. A döntőbe tíz előadó kerül be, akik közül a zsűri március 5-én választja ki azt, aki Romániát fogja képviselni az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Újdonság, hogy most először a rajongók is szavazhatnak kedvenceikre a verseny hivatalos Facebook-oldalán: öt dalt juttathatnak a második elődöntős szakaszba, a zsűri pedig további 15-öt. Vizi Imre sokoldalú alkotó, színházi zenét, reklámzenét, filmzenét egyaránt ír. Saját alkotásait három nyelven írja, de leginkább az angol dominál a pop, soul, jazz, r&b, funk stílusú elemek ötvözetében. Vizi Imre 2014-ben bekerült már az Eurovíziós Dalfesztivál román válogatójának döntőjébe Kind of girl című szerzeményével, és a zsűri pontjai alapján második helyezést ért el.

További hírek

Olvasnivaló

Programok