Ugrás a tartalomra

Segítő jobb az ifjú dirigenseknek

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 03. kedd 15:24
Nem csupán a hangszeres művészek utánpótlásnevelésében, hanem a dirigensek következő generációjának képzésében is próbál segédkezni a Miskolci Szimfonikus Zenekar. Május 16-án ismét a jövő karmester-nemzedékének tapsolhat a zenekedvelő publikum.

Immáron három éve töltik Miskolcon gyakorlatukat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem karmester szakos hallgatói - írja közleményében a Miskolci Szimfonikus Zeneka, beszámolva, hogy az ifjú dirigensek a Miskolci Szimfonikusok élén adnak számot tudásukról. Ezek az alkalmak egészen más típusú munkát jelentenek a zenekarnak, hiszen egy próbafolyamaton belül több stílusú növendék is irányítja őket; folyamatosan alkalmazkodni kell, ugyanakkor támogatni őket ebben a tanulási folyamatban. Természetesen a diákokat nagyszerű tanárok is segítik, úgy mint Medveczky Ádám és Ménesi Gergely - írják.

A gyakorlatok végeztével a növendékek vizsgakoncertjén, diplomakoncertjén is közreműködik az együttes, így a miskolciak elsőként ismerhetik meg a jövő nagy karmesternemzedékének jelöltjeit.  
A koncertekre a zenekar bérletesinek a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni a Filharmónia és a Művészetek Háza jegypénztárakban lehet az idei bérletük bemutatásával!

A koncertről:
2022. május 16. (hétfő) 19:00
Művészetek Háza
Műsor: 
Brahms: Akadémiai ünnepi nyitány – vezényel: Naaman Saad
Mozart: A-dúr klarinétverseny (Mészáros Dániel), vezényel: Teremi Dárius
R. Strauss: Till Eulenspiegel vidám csínyjei – vezényel: Tompa Ábel
Liszt: Les Préludes – vezényel: Pánczél Tamás


 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!