Ugrás a tartalomra

A „soha nem halványuló példaképeket” ünnepelték

Kujan István
Utoljára módosítva
2019. június 07. péntek 16:05
Pedagógusnapi ünnepséget tartott pénteken a Miskolci Tankerületi Központ a Diósgyőri Gimnáziumban. Tankerületi díjat hat, Miniszter Elismerő Oklevelet huszonnyolc, Pedagógus Szolgálati Emlékérmet pedig negyvenhat tanár vehetett át.

A pedagógusok munkáját a csendes esőhöz hasonlíthatjuk, ami sokáig tart, áztatja a földben megbújó magokat, amik magukba szívva a nedvességet, kinőnek, felcseperednek és termőre fordulnak. Ezen a pályán az azonnal látható, tapasztalható sikerek mellett van, ami meglehet, csak évek múlva mutatkozik majd meg; ismeretek, kompetenciák, amiket csak később hasznosít majd a gyermek.

Fotó: Végh Csaba

– Ezen a napon a társadalom egésze hajt fejet a pedagógusok előtt – fogalmazott köszöntő beszédében László István tankerületi igazgató. – A legnagyobb dologra vállalkoznak, amikor a fiatalokat jóságra nevelik, tudásukat megosztják velük, és a mindennapokban példaként állnak előttük. Ott vannak a diákjaik szavaiban, mozdulataiban. Sokunk számára örökös mércék, soha nem halványuló példaképek.

Az ünnepségen beszédet mondott a miskolci önkormányzat köznevelési, kulturális, turisztikai, ifjúsági és sportbizottságának elnöke is. Molnár Péter tolmácsolta Kriza Ákos polgármester megbecsülését és tiszteletét a pedagógusok, valamint gratulációját a kitüntetettek felé.

– A tanári pálya nem egyszerűen munka: sokkal inkább egy egész életen, a nap 24 óráján át tartó hivatás. A pedagógusok keze alatt generációk nőnek fel, így elmondhatjuk: a jövőt építik. Úgy gondoljuk, hogy Magyarország és Miskolc is büszke lehet oktatási rendszerére, de nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy a folyamatos tanulás, az új kihívások megválaszolása számunkra is fontos feladat; a pedagógiai módszerekben is meg kell felelnünk korunk elvárásainak – fogalmazott az Andrássy igazgatója, tanára.

Az ünnepségen a Miskolci Tankerületi Központ által alapított díjat hatan vehettek át, és elismerésben részesültek az intézményvezetőként utolsó évüket töltő kollégák.

A kiemelkedő szakmai tevékenység elismeréseként Miniszter Elismerő Oklevele díjat 28 pedagógusnak adományoztak, valamint Pedagógiai Szolgálati Emlékérem elismerésben részesült az a 46 pedagógus, akik legalább 25 éven keresztül a gyermekek oktatása-nevelése érdekében tevékenykedtek. A teljes névsor ITT tekinthető meg.

A díjátadón a tankerületi központ iskoláinak tehetséges növendékei is köszöntötték a pedagógusokat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!