Ugrás a tartalomra

Stratégiai kulcsterület a felnőtt- és továbbképzés

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. augusztus 17. hétfő 09:43
A már megszerzett tudást folyamatosan fejleszteni kell!

A Miskolci Egyetem Mentorius Tudás- és Képzőközpont igazgatója, Prof. Dr. Piskóti István elmondta, hogy a küldetésük a széles potenciális piaci célcsoportok tudásigényeiből kiinduló minél komplexebb tudástermék-portfólió kialakítása és piacra vitele, s a szolgáltatásai iránti vevői elégedettség a Miskolci Egyetem oktatási-kutatási tevékenysége sikerességéhez, társadalmi küldetésének teljesítéséhez való hozzájárulás.
A modellváltó Miskolci Egyetem új vezetője, Prof. Dr. Horváth Zita megerősítette, hogy az egyetem egyik kulcsterületén, a felnőtt- és továbbképzésben a Mentorius Tudás- és Képzőközpontban megkezdett stratégiai irányok szerint folytatják a munkát.
Ma általános elvárás a diploma megléte, de a megszerzett tudást folyamatosan fejleszteni, növelni kell! Ha egy munkavállaló feladatai vagy a munkáltatónál alkalmazott technológia megváltozik, akkor ott már nem elég az oklevél, hanem egy speciális, sztenderdizált tudás kell. Ugyanakkor megtartó erő, ha a munkáltató képzi a munkaerőt, hiszen az új képesítéssel, megszerzett új tudással növelhető a munkavállalói lojalitás, tehát a cégek sok oldalról motiváltak. A munkavállaló magánszemély is megjelenik a felnőttképzés közvetlen megrendelőjeként, mert érzi, hogy a tárgyalási pozíciója erősödik általa, tehát egyénileg, önfinanszírozással is belevágnak – jellemzi Piskóti István a megrendelői kört.
A tavalyi évben elvégzett munkaerőpiaci felmérés mentén fejlesztjük a felnőtt- és továbbképzési kínálatunkat, így a „kapun belül meglévő” kompetenciáinkat a piaci elvárásoknak megfelelve tudjuk piacra vinni jól bevált, de frissített, illetve új, sőt újdonságot jelentő képzések formájában. A palettán megtalálhatók a másoddiplomát adó szakirányú továbbképzések, köztük országosan egyedülálló szakok, mint a Gépészmérnöki és Informatikai Kar és a Műszaki Anyagtudományi Kar Additív gyártástechnológai szakmérnöki vagy a Gazdaságtudományi Kar Városmarketing szakközgazdász és a Közszolgáltatási elemző képzése. Széles a rövid szakmai képzések portfóliója, több mint száz tanfolyamot kínálunk. A Gazdaságtudományi Kar oktatóinak közreműködésével idén ősszel először indítunk kötelező továbbképzéseket adótanácsadóknak, adószakértőknek és okleveles adószakértőknek, illetve könyvviteli szolgáltatást végzőknek vállalkozási és államháztartási szakterületen is. Az Egészségügyi Kar egészségügyi felnőttképzései hamarosan megjelennek a palettán, melyeket részben a Miskolci Szakképzési Centrummal együttműködve valósítunk meg.
A sztenderd tanfolyamok mellett kedveltek a szervezetre szabott tanfolyamok, melyeket akár a megrendelő telephelyén kihelyezett formában, illetve online módon is meg tudunk valósítani. Teljesen új, egyedi szervezeti igényre, problémára is megoldást kínálunk kollégáinkkal egyéni konzultációk során egyeztetett tartalmú és formájú tréningekkel – mutatja be a kínálatot az igazgató. A stabil, naprakész tudás, a sokévtizedes gyakorlat és tapasztalat, a szervezetre szabhatóság mellett piaci előnyt biztosító érv, hogy a képzésekkel párhuzamosan műszaki, üzleti szolgáltatások és kutatás-fejlesztési együttműködések is elérhetők a Miskolci Egyetem kínálatában, hogy e három terület egymást erősítve szolgálja a piacon jelenlévő, műszaki, jogi, nyelvi, egészségügyi, társadalmi, üzleti kihívások megoldásait – fogalmaz Piskóti professzor.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!