Ugrás a tartalomra

Szakmai, takarékos és hatékony Miskolcot szeretne Barkai László

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2024. május 30. csütörtök 19:01
Ötödik pontját is ismertette Barkai László, az Összefogás Miskolcért polgármesterjelöltje.
Fotók: Juhász Ákos

A kampány heteiben ismerteti Barkai László az önkormányzati választásra összeállított, polgármesteri megválasztása esetén meglépendő programpontjait. A Lokálpatrióta Demokratikus Egyesület, a Demokratikus Koalíció (DK), a Magyar Szocialista Párt (MSZP), a Párbeszéd - A zöldek Pártja (PM), valamint az LMP - Magyarország Zöld Pártja (LMP) által támogatott jelölt a csütörtök délutáni sajtóeseményen szakmai, takarékos és hatékony Miskolcot sürgetett. 

A jelölt első három pontját az elmúlt hetekben sajtótájékoztatón ismertette, ezekről ITTITT és ITT olvashat. Míg a negyediket közleményben adta ki múlt héten, melyről ITT számoltunk be.

– Miskolcnak változásra van szüksége, hiszen az elmúlt években számos feszültség alakult ki, az elmúlt évtizedekben pedig megoldhatatlannak látszó problémák tornyosultak fel – kezdte e heti, sajtó előtt tartott programismertetőjét Barkai László, aki szerint ezért is rendkívül fontos az, hogy Miskolc következő időszakában „vezetni és dönteni képes szakemberek irányítsák a várost”. 

Az Összefogás Miskolcért polgármesterjelöltje leszögezte: a legfontosabb, hogy „a szakmai minőség legyen a zsinórmérték”. Majd arról beszélt, hogy orvosként szakmai pályafutása vezérfonalaként tekintett erre, hiszen csak az képes felelősséget vállalni és gyógyulást adni a betegek számára, aki a szakmája, szakterülete legjobbja. – Ilyen szemlélettel kell, hogy működjön a következő években Miskolc valamennyi intézménye és szolgáltatása – fektette le.

Majd arra is kitért, hogy a szakértelmet megkövetelő állásokat nyílt versenyben, pályázatok útján kell betölteni „a tehetségtelen kedvezményezettek és a politikai klientúra építése helyett”. Ezt követően ecsetelte: kiemelt feladataként tekinti, hogy a város intézményeiben az együttműködés és a szolgálat legyen a minimum követelmény. 

– Vissza kell állítani a városháza, az intézmények és a Miskolc Holding közötti harmonikus kapcsolatot, felszámolni a gyűlölködést, a párhuzamosságokat, a pazarlást, mert ezek Miskolcot, a miskolciakat károsítják meg – hangsúlyozta Barkai László. Rámutatva: a szakmaiság mellett a hatékonyság a másik fő szempont, éppen ezért – fogalmazott –„karcsúbb, takarékosabb Miskolc Holdingot és hivatalt kell létrehozni”, a megtakarításokból pedig a városi szolgáltatások minőségét fejleszteni.

Barkai László továbbra is úgy véli, hogy meg kell őrizni Miskolcot „szabad, ellenzéki, demokrata” városnak. Az álláspontja az összefogásról – hangzott el tőle – a kezdetektől ismert. Mint elmondta, ezt képviselte a tárgyalások során, kompromisszumokat keresve a közös induláshoz.

– De sem a közös indulást, sem a koordinált indulást nem fogadták el azok a szereplők, akik támogatásukat rosszul felmérve, érdemi válaszokat az együttműködés elutasítására nem adva külön indulnak, veszélyeztetve ezzel Miskolc szabadságát – állapította meg a jelölt. 

Márpedig Miskolc ellenzéki szavazói – magyarázta a polgármesterjelölt – elvárják, hogy megállapodásra jussanak, ezért arra kéri Varga Andrea Klárát, hogy lépjen vissza a polgármesteri jelöltségtől, és a választások után dolgozzanak együtt Miskolc fejlődéséért.

A jelölt egyúttal hangsúlyozta: deklarált célja, hogy a városban élők maguk dönthessék el annak a tizenhat pontnak a megvalósulási sorrendjét, amellyel polgármesteri munkáját elkezdi majd. Ennek érdekében a www.drbarkailaszlo.hu-n a következő időszakban bárki leadhatja szavazatát a számára legfontosabb ügyre.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!