Ugrás a tartalomra

A miskolciaknak járó szolgáltatásokon javítana Barkai László

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2024. május 17. péntek 13:41
A sajtó és szövetségesei előtt ismertette harmadik pontját Barkai László péntek reggel.
Fotók: Osztie Tibor

Mint ismert, Barkai László a kampány most zajló heteiben ismerteti az önkormányzati választásra összeállított, polgármesteri megválasztása esetén meglépendő hét programpontját. A Lokálpatrióta Demokratikus Egyesület, a Demokratikus Koalíció (DK), a Magyar Szocialista Párt (MSZP), a Párbeszéd - A zöldek Pártja (PM), valamint az LMP - Magyarország Zöld Pártja (LMP) által támogatott független jelölt két hete az általa demokratikus városvezetésként tételezett működés alapelveit fektette le, míg múlt héten online tanácskozásra hívta a helyieket.

Barkai László ezúttal már arról beszélt, milyen konkrét teendői lesznek egy általa irányítandó majdani városvezetésnek. Mint elmondta: „egy élhetőbb és fejlettebb” Miskolcnak a „közös erőn, az összefogáson” túl azokra a legalapvetőbb szolgáltatásokra is alapoznia kell, melyeken a városlakók mindennapjai nyugszanak.

Emlékeztetett: napjainkra a város életében meghatározó szereppel bíró kórházak, iskolák és a többi közt például a tűzoltóság is kikerült az önkormányzat döntési hatásköre alól. Sőt – folytatta érvelését – olyan kulcsfontosságú területek felett rendelkezik szinte kizárólagosan az állam, mint amilyen a védőnői rendszer és a szociális háló is.

Barkai László tehát legfőbb feladataként azt tételezi, hogy a városnál maradt területekre fókuszáljon. A közlekedés és a városüzemeltetés – jegyezte meg – olyan szegmensei Miskolcnak, amit az utak, járdák javításával, az MVK és a Miskolc Holding működésének hatékonyabbá tételével magasabb szinte lehetne emelni a jelenlegi mozgástér mellett is.

A lakosság javát szolgálná a polgármester-jelölt szerint, ha felállítanák a körzeti rendészeteket és a kamerarendszert is bővítenék. Az iskolákban tehetséggondozó programokat indítanának. Az egészségügyi alapellátásban a szűrőprogramokkal pedig mindent elkövetnének annak érdekében, hogy a helyiek megbetegedéseit már a korai fázisban felismerjék.

Barkai László úgy véli, az orvosi és szociális ellátás bővítésén túl legalább ennyire döntő kérdés, hogy a pályakezdők, a családosok és akár a középkorúak lakástámogatására is elkülönítsen forrást a városvezetés. Kiváltképp fontosnak tartja, hogy az egészségügyi dolgozók számára bérlakás-programot indítsanak.

A jelölt végezetül hangsúlyozta: deklarált célja, hogy a városban élők maguk dönthessék el annak a tizenhat pontnak a megvalósulási sorrendjét, amellyel polgármesteri munkáját elkezdi majd. Ennek érdekében a www.drbarkailaszlo.hu-n a következő időszakban bárki leadhatja szavazatát a számára legfontosabb ügyre.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!