Ugrás a tartalomra

Száz meg száz mécses ég a Kis-Avason – könnyezve búcsúztatták barátai a meggyilkolt fiatalt Miskolcon

Kujan István
Utoljára módosítva
2024. október 15. kedd 12:13
Megdöbbenve, talán még igazán fel sem fogva a veszteséget búcsúztak több tucatnyian attól a 16 éves fiútól, akit vasárnap éjjel egy késszúrással öltek meg a Kis-Avason.
Osztie Tibor képgalériája

Felfoghatatlan – sokan így élik most meg kortársuk elvesztését. És valóban felfoghatatlan, hogy egy 16 éves fiatalember már nincs köztünk.

Mert ahogy arról lapunk is beszámolt, vasárnap éjjel egy miskolci szórakozóhely előtt megszúrtak egy 16 éves arnóti fiút. A gyanúsított egy 20 éves, vattai férfi. A TV2 Tények később megtudta, hogy az áldozat a barátaival szülinapot ünnepelt, ezért kibérelték a Miskolc belvárosi szórakozóhelyet. Ide állított be hívatlanul a késelő a barátjával, miután kintről meghallották a zenét.

Ezután zaklatták a bulizó lányokat, ami miatt vita robbant ki. A férfi ellopott bentről egy tortavágó kést, amit elrejtett magánál, végül az utcán szúrta meg vele a fiút.

A fiatalt a késelő hátba szúrta, már a kiérkező mentők sem menthették meg az életét.

A rendőrök azonosították, elfogták, majd a rendőrségre előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalembert. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a beismerő vallomást tett elkövetőt őrizetbe vette, egyben előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására is.

Az arnóti áldozatot a falu gyászolja, az egész családja összetört a tragédia miatt. Hétfő délután a tragédia helyszínén tartottak megemlékezést, ami barátok, iskolatársak mellett Miskolc város vezetői is részt vettek, hogy lerójják kegyeletüket az elhunyt fiatal emléke előtt egy-egy mécsest, gyertyát meggyújtva.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!