Ugrás a tartalomra

Százezer forintot raboltak Sajószentpéteren

police.hu
Utoljára módosítva
2020. január 13. hétfő 09:46
A nyomozók néhány órán belül elfogták annak a párosnak az egyik tagját, akik egy sajószentpéteri idős férfit loptak meg, majd raboltak ki. Társát még keresik a rendőrök.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság lopás vétség és rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy sajószentpéteri, 30 éves nővel és 40 éves bátyjával szemben.


A nő  január 1-jén szólította meg Sajószentpéteren a hazafelé tartó 83 éves sértettet, akivel egymást csak felületesen ismerték. Rövid beszélgetés után együtt mentek a férfi lakására, majd rövid idő múlva a nő a bátyját és még egy hozzátartozóját is áthívta.
Ekkor a nő és testvére pénzt kértek kölcsön a házigazdától, amit meg is kaptak, de ezzel nem elégedtek meg, hanem még további több 10 000 forintot és egy órát is elloptak tőle, majd eltávoztak.


Az elkövetők  január 9-én ismét megjelentek a sértettnél és újabb összeget kértek kölcsön, aki a kérést megtagadta, ezért őt bántalmazták, majd csaknem 100.000 forintot vettek el tőle erőszakkal.


Az idős férfi csak másnap tett feljelentést, amelyet követően a rendőrök néhány órán belül azonosították a két elkövetőt, akik közül a nőt elfogták és őrizetbe vették, míg társát jelenleg is keresik.

További hírek

Olvasnivaló