Ugrás a tartalomra

Szeptember közepén jön a CineFest Special

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. augusztus 28. péntek 14:39
A 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált a világjárvány miatt csak 2021. szeptember 10-18 között rendezik meg, de Miskolc így sem marad filmes esemény nélkül.

A CineFest hagyományos formájában elmarad, vagyis filmes verseny, nemzetközi zsűri idén nem lesz, valamint a szokásos fesztivál keretekre és eseményekre sincs lehetőség. A fesztivál szervezői azonban a lehetőségekhez igazodva egy különleges, kilenc napos rendezvénysorozattal szeretnének kedveskedni a miskolci filmrajongóknak. 

Szeptember 11. és 19. között rendezik meg a CineFest Specialt, melynek keretein belül többek között felidézik az elmúlt évek díjnyertes nagyjátékfilmjeit (például a fesztivál 2019-es fődíjasát, a Monos-t, vagy a 2018-as A bűnöst), és levetítik a fesztivál tizenhét évének legjobb kisjátékfilmjeit is. Folytatódnak a ReelRock filmeket bemutató szabadtéri filmvetítések - a CineFest Adventure, újra a nagyvászonra visznek számos magyar filmtörténeti klasszikust is. A város imázsfilmes pályázat győzteseit is megnézhetik az Otthonunk Miskolc Program keretében. Filmvetítéssel emlékeznek meg a 125 éve született Moholy Nagy Lászlóról, valamint idén is itt lesz a Magyar Hollywood vetélkedő országos döntője. A hétvégéken GasztroPlacc lesz a MŰHA előtt és üzemelni fog a hagyományos CineFest Lounge is jazz koncertekkel kiegészülve.
Sajnos idén fesztivál nem lesz, de a szervezők szeretnének egy pici "CineFest érzést" csempészni a szeptemberi Miskolcra.

Az előadások látogatásának szabályai változhatnak az aktuális hatósági járványügyi intézkedéseknek megfelelően.

A rendezvény részletes programjáról a www.cinefest.hu és a www.cinemis.hu honlapokon, valamint facebook oldalaikon tájékozódhatnak.  

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!