Ugrás a tartalomra

Szeretetfényt osztottak a Miskolci Gráciák

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 23. hétfő 10:28
Miskolcra is megérkezett a Betlehemi Láng, fogadása alkalmából ökumenikus megemlékezést szervezett a Miskolci Gráciák Egyesülete advent negyedik vasárnapján a Minorita templomban. Ezt követően a Hősök teréről haza is vihették a Lángot a város és a megye lakói.

A Miskolci Gráciák Egyesületének tagjai teremtették meg városunkban a Betlehemi Láng – a születést jelképező láng – fogadásának-átadásának hagyományát. Idén tizenegyedik alkalommal rendezték meg a karácsonyi várakozást gazdagító és meghittebbé tevő fogadási ünnepséget.

A lángot 1986 óta Jézus Krisztus születése helyéről, a Betlehemi Születés templomából lámpákba zárva, repülővel szállítják Európába. Bécsből hozták el a cserkészek Miskolcra és vették át a Miskolci Gráciák.

– Az a célunk, hogy valóban ünnep legyen a karácsony, és ne a rohanásról szóljon – mondta el a szervező egyesület elnöke. Pelczné Gáll Ildikó hozzátette, az ünnepségük mindig az elcsendesedésről, feltöltődésről szól. – A Lánggal egy üzenetet is továbbítunk minden családnak, most már nemcsak a miskolciaknak, de a megye minden településén élőknek is: vigye tovább a szeretetfényt, adjon bátorítást a következő időszak nehézségeihez, erőt az előttünk álló feladatok elvégzéséhez.

A Láng fogadására – hagyományos módon – meghívták a megye polgármestereit is, lehetővé téve, hogy közvetítésükkel minden családhoz eljusson, a legkisebb településen is világíthasson a Betlehemből kiinduló Láng. A mécsesek, lámpák továbbadott fénye nemcsak a Megváltó születését hirdeti, hanem azt is szimbolizálja, ahogy Krisztus megtisztító szeretete szétárad a világon.

Beregi László képgalériája!

A Hősök Terén a Betlehemi Jászol megáldása után átadták a lángot a miskolciaknak és a megjelent településvezetőknek. Utóbbiak között volt Gagyvendégi polgármestere is. Nagy Miklós elmondta, a Lángból a település lakosai és az önkormányzat munkatársai kapnak, hogy szétosszák azt. – Azt szeretném, hogy minden család asztalán világítson a Betlehemi Láng – mondta.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!