Ugrás a tartalomra

Szirmán szedték a szemetet

Miskolc Televízió/Kujan István
Utoljára módosítva
2023. február 25. szombat 12:32
Az akciót a Martinkertváros-Szirma tisztasági nagykövete, Kertai Zsombor kezdeményezte, önkéntesek, a Bükk-tisztasági nagykövet és a terület önkormányzati képviselője is részt vett benne.
Fotók: Juhász Ákos

Építési törmelék, műanyag, gumi, fém- és papírhulladék hevert szerte a szirmai Somlay Artúr utca környékén, sőt még egy WC-csésze is csúfította a zöld területet. A városrész önkormányzati képviselője azt mondta, ezen a környéken visszatérő probléma az illegális hulladéklerakás.

- Sajnos rendszeresen kell ilyen szemétszedéseket szerveznünk, a mai napig komoly gondot jelent a környéken, de városszerte is, hogy zöldterületen, illegálisan rakják le a hulladékot - mutatott rá Cseléné Figula Edina. - Mi tisztán hagyjuk magunk után a helyet, de újra és újra megismétlődik a tiltott tevékenység. Akik ezt teszik, szennyezik a környezetet, kellőképpen meg kellene büntetni őket.

A szemétszedési akcióban - ahogy a legtöbb ilyen eseményen, úgy most is - részt vett Serbán Zsolt Bükk-tisztasági nagykövet is, nem véletlenül: azt a célt tűzte ki maga elé, hogy Miskolc az ország legtisztább vármegyeszékhelye legyen.

- Kertai Zsombor tisztasági nagykövet rendszeresen szemlézi a területet, jelezte, hogy ide állandóan újabb szeméthalmokat hoznak. Közösen felmértük a helyzetet, valóban sok itt a szemét, viszonylag kis területen több köbméter is meglehet - tekintett körbe.

A törvény szerint a szemetelők természetvédelmi szabálysértést követnek el, a bírság összege elérheti a 150 ezer forintot. Aki viszont nem engedélyezett helyen hulladékot tesz le, bűntettet követ el, ami akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!