Ugrás a tartalomra

Tehetségnapon bizonyították: van mire építeni!

Kujan István
Utoljára módosítva
2019. március 29. péntek 14:21
Tízéves a Miskolci József úti Óvoda Dózsa György úti Tagóvodájának tehetséggondozó programja, az itt folyó munkát országosan is elismerik. Pénteken bemutató előadáson adtak bizonyosságot tehetségükről a felújítás előtt álló óvoda fiatal tehetségei.

A tehetségnapon bemutatkozott a zenei, valamint a matematikai-logikai tehetségműhely is, de a megjelent szülők és meghívott vendégek előadásokat hallhattak egyebek mellett a programozó oviról, a digitális oktatástechnikáról, és volt Lego-robot bemutató is.

A megnyitó alkalmával elhangzott: a tehetséggondozó program 2009-ben indult, a zenei, logikai, vizuális, anyanyelvi és mozgásfejlesztés a mindennapi gyakorlaton túlmutató, speciális tehetségfejlesztő tematika kidolgozásával valósul meg. Több gyermek 2-3 műhelybe is bekerült, így sokrétűen fejlődhetnek.

Fotó: Végh Csaba

Smizsánszkyné Marján Ida, a Miskolci József úti Óvoda vezetője örömmel tudatta, hogy a tagóvoda harmadik alkalommal nyerte el az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet. Ez arra is kötelezi őket, hogy tapasztalataikat megosszák az ország más intézményeivel, eredményeikről beszámoljanak.

A rendezvényen részt vett Kiss János alpolgármester, a választókörzet önkormányzati képviselője is. Kiemelte, Miskolcnak nagyon fontos a jövő nemzedékének nevelése. – Ez az óvoda az egyébként jó miskolci intézmények közül is kiemelkedik tehetségkutató és –gondozó programjának köszönhetően. Minden gyermek olyan csoportba kerül, ahol kibontakoztathatja tehetségét, így az nem vész kárba. Fontos, hogy időben észrevegyék, ki miben kiemelkedő, hiszen ezzel nemcsak az ő későbbi életüket segítik, hanem a közösségeket is, hiszen a tehetséges emberekre lehet támaszkodni – hangoztatta.

Kiss János örömének adott hangot, hogy Miskolcon van egy ilyen óvoda, ami országos összevetésekben is megállja a helyét. – Szerencsések azok a gyerekek, akik ide kerülnek – emelte ki.

Az alpolgármester végül bejelentette: a tervek szerint idén külsőleg és belsőleg is felújítják az óvodát. A körülmények még inkább adottak lesznek tehát a program folytatásához.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!