Ugrás a tartalomra

Tizenhat év után újra magyarok a negyeddöntőben, Póta búcsúzott a 32 között

MTI
Utoljára módosítva
2023. május 24. szerda 13:25
Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettős rég nem látott magyar sikert elérve bejutott a legjobb nyolc közé férfi párosban a dél-afrikai Durbanben zajló egyéni asztalitenisz-világbajnokságon. Póta Georgina egyesben búcsúzott a 32 között.Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettős rég nem látott magyar sikert elérve bejutott a legjobb nyolc közé férfi párosban a dél-afrikai Durbanben zajló egyéni asztalitenisz-világbajnokságon. Póta Georgina egyesben búcsúzott a 32 között.
Fotó: Nemzeti Sport (WTT)

Ecseki és Szudi Euróba-bajnoki bronzérmes kettősét a 13. helyen emelték ki, az egység a nyitófordulóban aratott 3-2-es győzelem után egy 3-0-s diadallal lépett tovább a 16 közé. Nyolcaddöntős ellenfele, a Puerto Ricó-i Daniel Gonzalez, Brian Afanador páros hajszálpontosan ugyanilyen utat járt be, de a világranglistás helyezés alapján egyértelműen a magyar duó volt a mérkőzés esélyese - írja a Magyar Távirati Iroda (MTI).

Ecsekiék villámrajtot vettek a nyolcaddöntőben, az első öt pontot ők szerezték, s ugyan ezután az ellenfél is "megérkezett" a meccsbe, viszonylag könnyedén hozták az első szettet. A második játszma már szorosabban alakult, a magyaroknak hátrányból kellett fordítaniuk, 7-5-ös vezetésüknél pedig időt kért a rivális. Ez azonban nem használt, s az újabb szettgyőzelemmel Szudiék karnyújtásnyira kerültek a negyeddöntőtől - tájékoztat a közlemény.

A harmadik felvonásban végig a magyarok vezettek, előbb 5-2-re, majd  10-6-ra, s a második mérkőzéslabdájukat kihasználva fogadhatták a Puerto Ricó-iak gratulációját.      

Férfi párosban legutóbb 1985-ben, a Klampár Tibor, Kriston Zsolt duó játszhatott negyeddöntőt vb-n, férfi vonalon az eddigi utolsó negyeddöntős Klampár volt 1989-ben, egyesben, míg magyar asztaliteniszező legutóbb 2007-ben szerepelhetett a legjobb nyolc között, akkor a Póta Georgina, Tóth Krisztina kettős jutott el eddig a szakaszig.

A csütörtöki, durbani negyeddöntőben az előző vb ezüstérmese, a második helyen kiemelt dél-koreai Dzsang Vu Dzsin és Lim Dzsong Hun lesz Szudiék riválisa.

A közlemény szerint a legfrissebb világranglistán 70. Póta a párossal egyidőben lépett asztalhoz, de neki jóval nehezebb dolga volt, ugyanis a Tokióban vegyes párosban arany-, csapatban ezüst-, egyesben pedig bronzérmes japán Ito Mima (7.) volt a vetélytársa. A kétszeres Európa-bajnok, 38 éves magyar ugyan jól helyt állt a 22 éves ázsiai ellen, a sima vereséget nem tudta elkerülni, így egyesben a 3. forduló jelentette számára a végállomást.

Eredmények (a viadal honlapjáról):

Női egyes, 3. forduló (a 16 közé jutásért): Ito Mima (japán)-Póta Georgina 4-0 (7, 7, 7, 8)

Férfi páros, nyolcaddöntő: Ecseki Nándor, Szudi Ádám-Daniel Gonzalez, Brian Afanador (Puerto Ricó-i) 3-0 (7, 7, 7)
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!