Ugrás a tartalomra

Török MMA-harcosok mentettek meg egy idős nőt a bécsi terrortámadás során

index.hu
Utoljára módosítva
2020. november 03. kedd 12:43
Az egyik bécsi terrortámadásról készült videóban török kiabálás is hallatszik: valaki azt üvölti a felvételen, hogy „Húzódjatok fedezékbe!”

A török Andalou hírügynökségnek sikerült kapcsolatba lépnie a felvételen hallható egyik férfival, Recep Tayyip Gültekinnel, aki barátjával, Mikail Özerrel keveredett bele a lövöldözésbe. A két török férfi MMA-harcos, mindketten az osztrák fővárosban élnek.

 

 

A videófelvételen Özent hallani, amint a társával együtt fedezéket keres. Gültelkin később az Anadolu elmesélte, hogy éppen a belvárosban jártak, amikor meghallották a közelben felhangzó lövéseket. Elindultak a zaj felé, és meg is pillantották az egyik terroristát, amint tüzet nyit a járókelőkre. Egyik áldozatának, egy sérült nőnek a segítségére siettek, és sikerült is bevinniük egy biztonságos fedezéknek számító étterembe. Éppen kifelé jöttek, amikor a terrorista rájuk fogta a fegyverét, és lőtt. Gültelkin ekkor a földre vetette magát, de így is eltalálta egy fegyvergolyó, a lába sérült meg. Végül Özennel együtt el tudtak menekülni, kocsiba vágták magukat, és a legközelebbi rendőrőrsre hajtottak.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!