Ugrás a tartalomra

Tovább bővül az igénybe vehető orvosi rendelések köre

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. május 29. péntek 17:26
A járó-, és fekvőbeteg ellátást egyaránt érintő változásokat jelentett be a megyei kórház.

A Csabai kapui Rendelőintézetben ismételten tovább bővül a járóbeteg rendelések köre, mintegy 12 új rendelést üzemelünk be június 2-tól kezdődően - áll a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház És Egyetemi Oktatókórház közleményében. Hasonló módon bővülnek a Szentpéteri kapui telephely járóbeteg rendelései, amelyek főképpen a gyomor-bélrendszeri tükrözéses vizsgálatokat érintik, illetve a Szent Ferenc Tagkórházban a járóbeteg rendelések köre, itt a tüdő tükrözéses vizsgálatai, valamint a reumatológiai betegek ambuláns, biológiai terápiáját indítjuk újra. Valamennyi miskolci telephelyünkön újraindul a gyógytorna, a fizioterápia, illetve a gyógymasszázs járóbeteg rendelés. Ezek a rendelések június 2-tól kezdődően jegyzik elő a betegeket. Valamennyi rendelésünk esetében a rendelések időpontjáról illetve az előjegyzésekhez használt telefonszámokról a kórház honlapján - www.bazmkorhaz.hu – tájékozódhatnak 2020. június 02-tól.
A fekvőbeteg ellátást is érintik a változások. Korábbi tájékoztatásunknak megfelelően a Szikszói Tagkórházban, illetve a Szent Ferenc Tagkórházban a jelen naptári héten újraindul a fekvőbeteg ellátás. A Mezőkövesdi Tagkórház fekvőbeteg ellátása június 2-tól, azaz keddi naptól kezdődik, belső beteg-beutalási rend alapján. A Semmelweis Tagkórház változatlanul járványügyi célra fenntartott telephelyként működik. A fekvőbeteg ellátáshoz kötött, illetve az egynapos sebészeti ellátásokat lépcsőzetesen indítjuk újra, hetente bővítve az ellátási kapacitásokat, június 8-a és 22-e között. Erre vonatkozóan részletes tájékoztatót várhatóan 2020. június első naptári hetének végén ad ki a kórház.
Az intézmény valamennyi dolgozójának nevében ismételten szeretnénk megköszönni együttműködésüket, továbbra is kérjük Önöket, hogy az intézet területén érvényes járványügyi óvintézkedéseket, illetve az előjegyzéssel kapcsolatos magatartásformákat maradéktalanul tartsák be, elősegítve ezzel munkánkat, valamint a járványügyi biztonság érdemi fenntartását - zárul a közlemény.

További hírek

Olvasnivaló