Ugrás a tartalomra

Új elismerést alapítottak háziorvosoknak, asszisztenseknek

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. július 07. kedd 14:20
A Praktizáló Orvosok Szövetsége új elismerését idén adták át először, a Semmelweis-naphoz kapcsolódva.
Fotó: Mocsári László

– Szeretnénk ezzel is jelezni a kollégák felé, hogy figyelünk rájuk és a munkájukra, s hogy megbecsüljük őket – fogalmazott Breitenbach Géza. A Miskolci Háziorvosok Szövetségének elnöke hozzátette, olyanok kaphatják meg az elismeréseket, akik példaképként állnak kollégáik előtt.

A beérkezett javaslatok alapján, az elnökség ebben az évben „Az év háziorvosa” díjat Görgei Tibornak ítélte oda. „Az év asszisztense” pedig Tóthné Haba Nauzika lett (ő jelenleg külföldön tartózkodik, így nem tudott jelen lenni az elismerés átadásánál).

Görgei Tibor az 1980-as évek vége óta praktizál Miskolcon a 14-es körzetben. Mint mondta, az elismerés még jobb és több munkára sarkalja. – A legfőbb vezérelvem, hogy bármit is csinálunk, azt a legnagyobb lelkesedéssel tegyük. Élvezem a munkámat, örömmel segítek betegnek, kollégának egyaránt.

Idén a Semmelweis naphoz, vagyis a magyar egészségügy ünnepéhez kapcsolódva adták át az elismeréseket, de jövőre már május 19-én, a háziorvosok napján tüntetik ki majd a legjobbakat.

További hírek

Olvasnivaló