Ugrás a tartalomra

Új mammográfiás készülék segíthet a megyei kórházban

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 30. hétfő 15:48
Az Avon Magyarország felajánlásából rövidesen egy mammográfiás készülékkel gazdagodhat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház – erről számolt be az intézmény hétfő délelőtt. 
Fotók: Parai Roland

Az Avon a nők vállalataként tekint magára: ez határozza meg társadalmi felelősségvállalási tevékenységüket is. – Nem csupán a szépségért felelünk. Igyekszünk az egészségben is segíteni. A mellrák nagyon gyakori és elterjedt megbetegedés. Szeretnénk, ha a nők időben észrevennék, amennyiben nincs valami rendben az egészségükkel – hívta fel a figyelmet Hupuczi Márta divízióvezető, aki szerint a tanácsadónők nélkül mindez nem jöhetett volna létre. Egyúttal emlékeztetett: az Avon valamennyi termékéből egy forintot fordítanak erre a társadalmi célra. Mindeközben számos úgynevezett adománytermékük is elérhető a piacon, melyek bevételét egy az egyben az emlőrák elleni küzdelemre különítik el.

A kozmetikai céghez intézett köszönetében Révész János hangsúlyozta: a daganatos megbetegedések esetében a lakosság főként a gyógyításra, így a gyógyszeres terápiára és a sugárkezelések metodikájára szokott fókuszálni. – Kevesebb szó esik azonban arról, hogy ezek a betegségek megelőzhetők és korai stádiumban felismerhetők – húzta alá a kórház főigazgatója.

Az általa elmondottak alapján a most vásárolandó készülék huszonegyedik századi technológiát képvisel, így nemcsak a daganat pontos lokalizációjára alkalmas, hanem a biopsziás mintavételt is meg lehet vele tervezni. – A későbbiekben pedig lehetőségünk nyílik arra, hogy az általa készített felvételeket a terápiás tervezési szakaszok során is felhasználjuk – fogalmazott a szakember, majd kiemelte: a szerkezet képanyaga digitalizált, ily módon nem filmről, hanem digitális jelekről beszélünk, ami az esetleges szakmai konzultációkat is megkönnyíti.

Révész János a Miskolc Televízió kérdésére továbbá kifejtette: az emlőrák gyakorisága hazánkban jelenleg stagnál, illetve nagyon enyhe emelkedő tendenciát mutat. A megbetegedések kialakulásának megakadályozásában nehezen tudunk ugyan előrelépni, ugyanakkor örömteli, hogy már jóval korábbi stádiumban felismerik az orvosok az elváltozásokat, ennélfogva az elmúlt tizenöt esztendőben jelentősen javultak a terápiás lehetőségek is. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!