Ugrás a tartalomra

Új szabályok a biztonságos vásárlásért a piacokon is

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 18. szombat 14:04
Kötelező délelőtt 9 és 12 óra között a maszkviselés a miskolci piacokon mostantól az árusoknak és a személyzetnek – ennek bevezetéséről egyeztetett a miskolci önkormányzat többek között a Búza téri piac üzemeltetőjével. Mostantól a rendészek is folyamatosan ellenőrzik az életkor és időkorlát betartását nemcsak a Búza téren, hanem az önkormányzat által üzemeltetett piacokon, így a termelői és a Vasgyári piac területén is. 
Fotók: Végh Csaba

9 óra előtt nagyon sok 65 év feletti volt a piacon szombaton reggel, miközben ők a szabályozás szerint – ami az idősek védelmét szolgálja – 9 és 12 óra között vásárolhatnak. A rendészek az időskorúakat is figyelmeztették, hogy csak 9 és 12 óra között tartózkodhatnak az elárusítóhelyen, de a fiatalabb korosztályból is voltak olyan vásárlók, akiket szintén a szabályok betartására kértek, hiszen az ő esetükben 9 óra előtt és 12 óra után látogathatóak a miskolci piacok.

Ezért továbbra is mindenkit arra kérnek, hogy tartsák be az életkor és időkorlát szerinti vásárlási szabályokat, mindannyiunk egészségének védelmében. Ezt mostantól a MIÖR szakemberei is ellenőrzik a miskolci piacokon, a többi között a Búza téren is.

- Hozzávetőleg 800 maszkot osztottak ki kollégáim a piacra érkező idősebbeknek – nyilatkozta Kovács László Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet igazgatója. Pénteken is több mint ezer maszkot kaptak a piacra látogató idős emberek az önkormányzat segítségének köszönhetően, akiket információkkal is elláttak a maszkok helyes használatáról.

Az új szabályozás – hogy mostantól az árusoknak és a személyzetnek is kötelező a maszk és a gumikesztyű használata – az idősek védelmében is született. Az önkormányzathoz több jelzés, lakossági igény is érkezett a Vasgyári és a Búza téri piaccal kapcsolatban, ezért ezeknek eleget téve a városvezetés intézkedett és új szabályokat vezetett be.

A piacon egyébként a kihelyezett automata kézfertőtlenítő gépeket továbbra is mindenki díjmentesen veheti igénybe, folyamatos a takarítás és a fertőtlenítés a csarnok és az udvar teljes felületén, annak érdekében pedig, hogy azok is be tudjanak vásárolni, akik 15 óráig dolgoznak, a Búza téri piac nyitva tartását egy órával meghosszabbították.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!