Ugrás a tartalomra

Új, többfunkciós épület a Baráthegyi Majorságban

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. január 01. szombat 15:44
Hamarosan új termékekkel bővül a Baráthegyi Kincsestár palettája. A lekvárok, szörpök, sült teák mellett az új üzemben 100%-os gyümölcslevek, valamint zöldség- és gyümölcskészítmények is készülnek majd. Emellett a Szorgoskert Nonprofit Kft. bedolgozói kapacitását is bővíteni tudja, az itt létesült új helyiségnek köszönhetően.

A beruházás keretében tizenöt megváltozott munkaképességű munkavállalót napi hat órában foglalkoztat majd a Szorgoskert Nonprofit Kft. Az ő szükségleteikre már a tervezés során nagy hangsúlyt fektetettek, rehabilitációs szakmérnököt is bevontak a folyamatba. A zöldség- és gyümölcsfeldolgozó üzemben szigorú élelmiszerbiztonsági szabályok mellett betanított gyümölcsfeldolgozó munkakörben dolgoznak majd a megváltozott munkaképességű munkavállalók. Számukra infokommunikációs akadálymentesítés készül (fotós és piktogramos folyamatábrák, könnyen érthető leírások).

A feldolgozó részlegnél értelmileg akadályozott, autizmussal élő, hallássérült, egészségkárosodott munkavállalók is dolgoznak majd. A munkaállomások és a beszerzett eszközök figyelemmel vannak az ő igényeikre: zsúfoltság elkerülése, könnyű, átlátható és egyértelmű technológiai útvonalak biztosítása, egyszerű lépésekre lebontható folyamatok, manufakturális munkavégzést biztosító eszközök.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!