Ugrás a tartalomra

Újabb idegtépő hosszabbítás után ezúttal kikaptak az Acélosok

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. június 13. hétfő 12:15
A hazai pályán elszenvedett vereség azt is jelenti, hogy az alapszakaszt eddig veretlenül teljesítő Fehérvár Enthroners lesz a miskolciak ellenfele az elődöntőben. Addig azonban még lesz egy összecsapása a két gárdának - ezzel a mérkőzéssel zárul majd az alapszakasz a magyar amerikaifutball-bajnokságban.

A Miskolc Steelers szurkolói ebben a bajnoki szezonban minden bizonnyal már hozzászoktak, hogy tövig rágják a körmeiket az Acélosok mérkőzésein. Ki-ki eldöntheti, hogy meddig bírja az idegek feszítését, mindenesetre azt örömmel konstatálhatjuk, hogy - a két vereség ellenére - nem lógott ki "lefelé" Tim Bishop együttese. Emlékezhetünk, a Győr Sharks ellen kezdte a menetelést a HFL-be idén visszatért miskolci gárda, és kétszeri hosszabbítás, valamint vihar miatti leállást követően gyűrték le a Cápákat. Jöhetett a mindig kiélezett küzdelmet hozó Budapest Cowbells elleni derbi, és nem is kellett csalódnia a szurkolóknak (mármint ami az izgalmakat illeti): a negyedik negyedben vették csak át a vezetést a Kolomposok az addig kitűnően játszó hazaiaktól.

Így jutottunk el a szombati, címvédő elleni mérkőzésig. A Budapest Wolves érkezett az egyetemi pályára, a tét az volt, hogy ki szerzi meg az alapszakasz harmadik helyét, és az is, hogy a rájátszásban ki kerüli el a bajnokságot rendkívül magabiztosan vezető fehérváriakat.

A szövetségi honlap tudósítása szerint nem a védelmek szóltak az első percek, hiszen minden támadásból pont született itt is, ott is. A Farkasok szerezték meg a vezetést az első drive-ból, Horváth Balázs field goaljával 0-3 volt az állás. Jöhetett a Steelers, megfontoltan haladtak előre, ezúttal is a kitűnően játszó Carson Ouellette okozott főleg gondot a fővárosi védelemnek. Viszont egy yardról már Elijah Fera futott be az end zoneba a labdával (7-3). A Wolvesnak még volt ideje az első negyedben, amit ki is használtak Czirók Márton elkapásával (7-10).

A második játékrészben dominált a Miskolc. Jól sikerült a kezdés, hiszen Vasyl Jordan szorult helyzetben, egy óriási passzal, a saját 10 yardosától találta meg a napokban leigazolt Trevin Howardot, aki lerázva magáról a védőket, befutott a labdával a pontszerző területre (14-10). A félidő vége felé közeledve Szatlmayer Richárd futásánál Bodnár Benedek érkezett és ütötte ki a Wolves-futó kezéből a labdát, majd a fumblet Jónás Máté szedte össze. Az újabb lehetőséget kihasználva Jónás mezőnygóllal zárta a drive-ot (17-10).

A harmadik negyedet az Acélosok kezdték, de hamar át kellett adniuk a támadás jogát a Farkasoknak. A Wolves pedig nagyon gyorsan egyenlített, hiszen Danku Dávid látványos futásával, majd Horváth extrájával már 17-17 volt az állás. A válasz azonban nem maradt el: ezúttal Jordan parádézott, aki megtalálta az utat egészen az end zone-ig (24-17).

A kiélezett csata folytatódott a negyedik negyedben is, Szatlmayer javította a labdavesztését, és vitte be a játékszert a pontszerző területen belülre (24-24). Ezt követően ismét vezetéshez jutottak a Farkasok, amihez először a védelem kellett, Jordan kezéből ugyanis Borek Dávid ütötte ki a malacbőrt, amelyet Bánfi Mihály szedett össze. Újabb touchdownt szerzett a vendégegyüttes Danku révén, így a Steelersnek kellett futnia az eredmény után (24-31). A Wolves-védelem jól állta a sarat, sőt a támadósoruk el is dönthette volna a találkozót, de Jónás nagyon fontos pillanatban szerzett interceptiont az end zone előterében. A hazai offense pedig újabb pontokat vitt fel az eredményjelzőre: egy körülbelül 50 yardos passzal Jordan megtalálta Howardot a pontszerző területen belül. Jónás pedig berúgta az extrát: 31-31. A végén még Storcz András révén egy field goal kísérlete volt a címvédőnek, de az mellé ment. Jöhetett a ráadás!

Idén már a második alkalommal készülhetett hosszabbításra a Steelers, ahogy említettük, a Győr Sharks ellen sikerült is megnyerniük. Ezúttal a vendégek kezdtek, és Danku futása meg is hozta a vezetést (31-38). Jöhetett a Miskolc, de Jordan passzára Hegedűs Máté csapott le, így 38-31-re megnyerte a találkozót a Budapest Wolves.

Ezzel eldőlt, hogy a fővárosiak az alapszakasz harmadik helyén zártak, míg a Miskolc Steelers a negyedik lett, de még van egy meccse a Fehérvár Enthroners ellen az alapszakaszban, ezt szombaton rendezik meg - az elődöntőben pedig szintén a fehérváriakkal vívnak majd meg az Acélosok.

Veolia HFL, eredmény:

Miskolc Steelers – Budapest Wolves 31-38 h.u. (7-10, 10-0, 7-7, 7-14, 0-7)
Pontszerzők: Trevin Howard 2 TD, Elijah Fera, Vasyl Jordan 1-1 TD, Jónás Máté 1 FG és 4 XP, illetve Danku Dávid 3 TD, Czirók Márton, Szatlmayer Richárd 1-1 TD, Horváth Balázs 1 FG és 5 XP.

(Külső képünk minap-archív, fotó: Horváth Csongor)

További hírek

Olvasnivaló