Ugrás a tartalomra

Újabb öt miskolci óvodában rendeltek el rendkívüli szünetet

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. október 21. szerda 17:19
Az ok: a koronavírus megjelenésével kialakult veszélyhelyzet.

Délelőtt arról kaptuk a tájékoztatást, hogy újabb két miskolci óvodában rendelt el rendkívüli szünetet az Oktatási Hivatal a koronavírus megjelenésével kialakult veszélyhelyzet miatt. Az érintett két intézmény:

  • a Miskolci Avastetői Óvoda Szilvás úti Tagóvodájában, a 2. csoport Micimackó csoportja. A szünet szerdáig tart. Csütörtökön visszatérhetnek az ovisok.
  • a Miskolci Eszterlánc Néphagyományőrző Óvoda Zsolcai kapui Tagóvodájában a szünetet csütörtökig rendelték el. 

Az Oktatási Hivatal a Nemzeti Népegészségügyi Központ jelzésére reagálva, az intézményekben észlelt koronavírusos megbetegedések miatt rendelte el a rendkívüli szünetet – tájékoztatta szerkesztőségünket a polgármesteri hivatal Sajtóosztálya.

Délután aztán újabb közleményt kaptunk tőlük, amiben azt írták: további három miskolci óvodában rendelt el rendkívüli szünetet az Oktatási Hivatal. Ezek:

  • a Miskolci József Úti Óvoda két csoportjánál, szerdától egészen október 30-áig
  • a Miskolci József Úti Óvoda Dózsa György Úti Tagóvodájánál, péntektől szintén október 30-áig
  • a Miskolci Napraforgó Óvoda Petneházy Úti Tagóvodájában pedig szerdától október 25-éig.

Mint ismert, kedden három óvodában tettek hasonló intézkedéseket (erről bővebben ITT olvashat), de a múlt héten is több intézményben volt rendkívüli szünet.

Az önkormányzat mindenkit kér a rendelkezések betartására, és arra, hogy a koronavírus-járvány növekvő esetszámai miatt az elkövetkezőkben is fokozottan figyeljenek oda és vigyázzanak egymásra, tartsanak szükséges védőtávolságot másoktól, gyakran mossák és fertőtlenítsék kezeiket és viseljenek maszkot.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!